BBQ recepten, Dry rub recepten, Recepten

5-4-3-2-1 Dry Rub

5-4-3-2-1 Dry Rub

Dit is een super eenvoudig te maken dry rub en heerlijk bij verschillende vleessoorten, zoals varkensvlees en eend.

De dry rub heet 5-4-3-2-1, omdat dit staat voor het aantal scheppen per ingrediënt. Aan de dry rub wordt Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Dit is een krachtige smaakmaker op basis van steranijs en pittige peper.

5-4-3-2-1 Dry Rub

5-4-3-2-1 Dry Rub

Voorbereidingstijd5 min
Porties: 250 gram
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 5 el bruine suiker
  • 4 el zeezout grof
  • 3 el zwarte peper vers gemalen
  • 2 el Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 el uienpoeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheeld goed met elkaar.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter