BBQ recepten, Bijgerechten, Recepten, Vegetarische recepten

Aardappelen van de bbq

Aardappelen van de bbq

Een van de meest populaire bijgerechten zijn de aardappelen van de barbecue. Het is ontzettend simpel om te maken en je kan er lekker mee variëren. Je kan afwisselen qua kruiden, maar je kan ze ook in diverse vormen snijden.

In het recept hieronder kiezen we voor een standaard uitvoering: gesneden in blokjes en een aantal kruiden. We voegen pimentón toe voor een wat pittig randje.

Aardappelen van de bbq

Aardappelen van de bbq

Aardappelen van de barbecue zijn lekker, eenvoudig te bereiden en dienen perfect als bijgerecht.
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd30 min
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • bosje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl pimentón pittig gerookte paprikapoeder
  • 3 el olijfolie
  • zeezout grof
  • peper
  • 800 gram aardappelen

Instructies

  • Stook de barbecue aan houd een werktemperatuur aan van ongeveer 200 – 225 ℃.

De aardappelen voorbereiden

  • Was de aardappelen af onder stromend water. Zet vervolgens de aardappelen (met schil) onder water in een pannetje, breng ze aan de kook en laat het 5 minuten koken.
  • Laat de aardappelen een paar minuten afkoelen. Snijd ze vervolgens in de gewenste vorm. Dit kunnen schijfjes, frietjes of blokjes zijn. Doe ze vervolgens in een grote kom.
  • Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en hak ze fijn. Strooi het vervolgens over de aardappelen heen. Pers ook de knoflook over de aardappelen uit en strooi de pimenton er overheen. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout.
  • Strooi de olie over de aardappelen en roer het geheel door elkaar.

De aardappelen grillen

  • Doe de aardappelen in een schaal of pan, bijvoorbeeld van gietijzer. Zodra de barbecue op temperatuur is zet je de schaal of pan op de barbecue.
  • Laat het geheel ongeveer 30 tot 40 minuten staan totdat ze mooi bruin kleuren en een knapperige buitenkant hebben. Roer om de 10 minuten even door de aardappelen.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter