BBQ recepten, Recepten, Zoet

Bananenbrood van de bbq

Bananenbrood bbq

Dit wordt het eerste recept in de categorie “zoet” dat we online plaatsen. Een keer wat anders dan vlees en vis dus. Maar nog steeds erg smakelijk (tip: smeer er een laagje jam op) én gezond (zonder jam), want we voegen hier geen extra suiker aan toe.

Wil je toch een wat zoetere variant, voeg dan 100 gram suiker toe of een eetlepel honing. Alles kan en alles mag. Het leuke van bananenbrood is dat je eindeloos kunt variëren.

Wij misten de suiker hierin niet, maar konden het toch niet laten om ook een stuk met een laagje jam te eten. Dat is echt super.

Daarnaast combineren we dit recept met kokosmelk, sereh en limoenrasp. Voor een lekkere frisse twist.

Barbecue of oven?

Wij bereidden de bananenbrood op een barbecue, een kamado (Big Green Egg). Wil je dit recept ook op de barbecue bereiden, dan is het wel belangrijk dat de barbecue een deksel heeft.

Je kan het natuurlijk ook gewoon in de oven bereiden. Verwarm de oven dan op 175 ℃ en bak het brood in 45 minuten gaar.

Bananenbrood van de bbq

In dit recept pureren we bananen met dadels en voegen we gemengde noten toe. We geven er een frisse twist aan door sereh en limoensap en -rasp toe te voegen.
Voorbereidingstijd25 min
Kooktijd45 min
Rusttijd15 min
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stengel sereh
  • 1 limoen voor het schil en de sap
  • 1 tl kurkuma
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 3 dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 gr gemengde noten
  • 75 gr kokosrasp
  • zout

Instructies

  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd hierbij een werktemperatuur aan van 175 ℃.
  • Doe de kokosmelk in een steelpan. Rasp ongeveer een eetlepel limoenschil, kneus de sereh en voeg het samen met de kurkuma bij de kokosmelk. Verwarm het 10 minuten en laat het daarna 10 minuten staan.
  • Doe de bananen samen met de dadels in een kom en pureer het geheel. Pers de helft van een limoen erover uit. Klop vervolgens de eieren met een garde door het beslag.
  • Voeg de amandelmeel en het bakpoeder bij het beslag en meng het met een spatel.
  • Hak de noten in stukjes. Voeg het vervolgens samen met de kokosmelk en de kokosrasp toe en doe er wat zout bij. Roer het geheel nog een keer goed.
  • Vet de cakevorm in met bakspray of gesmolten boter en giet het mengsel in de vorm. Plaats de cakevorm 45 minuten op de barbecue. Prik met een satéprikker in de cake. Als er niks aan het stokje blijft plakken is de cake klaar. Laat het vervolgens 15 minuten afkoelen.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter