Bavette recepten, BBQ recepten, Rundvlees recepten, Vlees gerechten

Bavette met basis bbq rub

Bavette met rub
Bavette met rub

Bavette recept met een basis bbq rub

Een bavette is een heerlijk stuk vlees waarbij normaal gesproken peper en zout al voldoende is om erover heen te strooien. Voor de afwisseling heb ik het nu een keer ingesmeerd met een basis bbq rub.
Voorbereidingstijd45 min
Totale tijd45 min

Ingrediënten

  • 1 stuk bavette
  • 1 handjevol basis bbq rub

Instructies

  • Haal het vocht van de bavette door er met een keukenpapier op te deppen.
    Bavette recepts
  • Smeer het vlees dik in met de rub. Zorg dat beide kanten goed bedekt zijn met de rub en laat het een half uur staan.
  • Steek ondertussen de bbq aan. Hier lees je meer over hoe je een bbq aansteekt.
  • Grill beide kanten van de bavette 3 minuten op hoog vuur. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en breng de temperatuur van de barbecue vervolgens terug naar 120 ℃ en maak de barbecue klaar voor indirect grillen.
  • Leg de bavette terug op de barbecue en gaar het vlees langzaam tot een kerntemperatuur van 55 ℃.
    Bavette van de bbq
  • Snijd de bavette tegen de draad in in dunne reepjes, zodat iedereen het van de plank kan pikken.
    Bavette met rub

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter