BBQ recepten, Recepten, visgerechten

Coquilles van de bbq

Coquilles van de bbq

Hoewel de meeste parels toch echt in de schelp van een oester gevonden worden, bevat de sint-jakobsschelp een andere parel, de coquille. 

Het vlees van de coquille bestaat in principe uit de spier waarmee de sint-jakobsschelp zijn schelp kan openen en sluiten. Dit bijzonder zacht stukje vlees heeft een heerlijke ziltige, bijna nootachtige smaak. 

Coquille behoeft een hele korte bereidingstijd. Een verse coquille van goede kwaliteit is zelfs rauw gesneden als sashimi heerlijk! Een coquille bereiden we daarom ook zo dat hij aan de binnenkant nog gedeeltelijk rauw is. Alleen dan geniet je optimaal van de malsheid en de smaak van een coquille. 

De coquille is een gerecht dat zich uitstekend leent als voorgerecht of amuse. Wij hebben deze pareltjes op een eenvoudige maar zeer smakelijke manier bereid.

Coquiles bereiden op de bbq
Coquiles bereiden op de bbq

Coquilles van de bbq

Coquilles van de barbecue is een eenvoudig maar smakelijk recept dat je bereid met enkel wat kruiden.
Voorbereidingstijd5 min
Kooktijd5 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 12 coquilles ca. 3 pp
  • 1 teentje knoflook
  • citroen
  • zeekraal
  • zout
  • peper
  • boter

Instructies

  • Maar de barbecue gereed voor direct grillen. Houd een werktemperatuur aan van ongeveer 250 ℃.
  • Dep de coquilles droog met een stukje keukenpapier.
  • Besprenkel de coquilles lichtjes met wat peper en zout.
  • Verwarm een pan met een flinke klont roomboter. Zorg ervoor dat de pan goed warm is.
  • Schroei de coquilles aan beide kanten ca. 1 min aan.
  • Laat de pan iets afkoelen en pers een teentje knoflook uit in de resterende boter. 
  • Drapeer de coquilles een klein beetje met de boter en knoflook uit de pan.
  • Snijd een citroen doormidden en pers wat citroensap over de coquilles.
  • Serveer de coquilles op een klein bordje op wat verse zeekraal.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter