BBQ recepten, Dry rub recepten

Basis BBQ Rub

Basis BBQ Rub

Basis BBQ Rub zelf maken

Deze Basis BBQ Rub gebruik je voor spareribs, schouderkarbonades, kip of steaks. Gebruik 3 tot 5 theelepels per 500 gram vlees. Voor een kip van 1.800 gram kun je 1,5 tot 2 theelepels gebruiken.

Als je een meer pittiger rub wilt, vervang het paprikapoeder dan voor een deel (of helemaal) door pikant paprikapoeder.
Voorbereidingstijd2 min
Totale tijd2 min
Porties: 100 gram

Ingrediënten

  • 50 gr bruine suiker
  • 25 gr paprikapoeder
  • 3 el zwarte peper
  • 3 el zout grof
  • 1 el zout hickory zout of meer grof zout
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 3 tl uienpoeder
  • 3 tl selderijzaadjes
  • 1,5 tl cayennepeper

Instructies

  • Bereiding
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Gebruik je handen om de klontjes bruine suiker los te maken.
  • Doe de dry rub in een luchtdichte pot en bewaar het koel en donker.

Notities

De dry rub blijft zeker 6 maanden goed.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter