BBQ recepten, Dry rub recepten

Basis BBQ Rub

Basis BBQ Rub
Basis BBQ Rub

Basis BBQ Rub zelf maken

Deze Basis BBQ Rub gebruik je voor spareribs, schouderkarbonades, kip of steaks. Gebruik 3 tot 5 theelepels per 500 gram vlees. Voor een kip van 1.800 gram kun je 1,5 tot 2 theelepels gebruiken.

Als je een meer pittiger rub wilt, vervang het paprikapoeder dan voor een deel (of helemaal) door pikant paprikapoeder.
Voorbereidingstijd2 min
Totale tijd2 min
Porties: 100 gram

Ingrediënten

  • 50 gr bruine suiker
  • 25 gr paprikapoeder
  • 3 el zwarte peper
  • 3 el zout grof
  • 1 el zout hickory zout of meer grof zout
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 3 tl uienpoeder
  • 3 tl selderijzaadjes
  • 1,5 tl cayennepeper

Instructies

  • Bereiding
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Gebruik je handen om de klontjes bruine suiker los te maken.
  • Doe de dry rub in een luchtdichte pot en bewaar het koel en donker.

Notities

De dry rub blijft zeker 6 maanden goed.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter