Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa

Gepofte zoete aardappel

We maakten al een gegrilde avocado met tomatensalsa, maar dat gaat ook prima met een zoete aardappel. Het is lekker om daarvoor eerste de zoete aardappel te poffen.

Aan deze tomatensalsa geven we een iets andere twist. We voegen namelijk onder andere een rode peper toe. Zelf hadden we nog een cabe rawit liggen. Dat is een rood peper uit Azië en wat pittiger dan de supermarkt rode peper.

Wij poften de aardappelen op de barbecue, maar het kan natuurlijk ook prima in de oven. Verwarm daarvoor de oven voor op 200 °C en leg ze ook ingepakt in aluminiumfolie in de oven. Eigenlijk op dezelfde manier als hieronder uitgelegd.

Een zoete aardappel poffen is een leuk bijgerecht. Wij aten het bijvoorbeeld bij deze spareribs.

Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa

Gepofte zoete aardappel van de barbecue gevuld met fijn gesneden tomaten, komkommer, rode ui en een rode peper.
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd45 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie

Tomatensalsa

  • 2 tomaten ontzaad en in stukjes gesneden
  • komkommer in blokjes gesneden
  • 100 gr feta in blokjes
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Instructies

Zoete aardappel poffen

  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd hierbij een temperatuur aan van 200 °C.
  • Was de zoete aardappelen goed af en verwijder oneffenheden.
  • Besprenkel de zoete aardappelen met een klein beetje olie en pak ze in met aluminiumfolie. Leg ze vervolgens op het rooster als de barcue op temperatuur is. Na ongeveer 45 minuten zijn ze klaar. Draai ze op de helft van de tijd een keer om.

Tomatensalsa maken

  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer, feta en rode ui in kleine blokjes en doe het samen met de tomaten in een kommetje. Pers het knoflookteentje en voeg dit ook toe.
  • Snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten en pitjes. Laat eventueel wat pitjes zitten om de salsa wat pittiger te maken en voeg het vervolgens aan de salsa.
  • Besprenkel de tomatensalsa met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Haal de zoete aardappelen van de barbecue. Maak een inkeping met een mes in de aardappelen en lepel de tomatensalsa in de aardappelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating