Gestoomde forel in een kokos-kerrie marinade

Forel in kokos-kerrie marinade

We wilden een keer iets anders dan een forel vullen met schijfjes limoen/citroen en verse kruiden en dat pakte verrassend goed uit!

Hoewel een forel van zichzelf al super smaakt gaan we het in dit gerecht toch bedekken met een marinade. We maken er een Aziatische forel van door het te marineren met een kokos-kerrie marinade.

Vanwege de marinade leggen we de forel in aluminiumfolie met de randjes omhoog gevouwen. Zo kan de marinade er niet uit lopen. Vervolgens gaan we de forel stomen. Dat betekent dat we het 30 minuten indirect laten garen op de barbecue.

Heb je geen barbecue, dan kun je dit gerecht ook in de oven bereiden. Leg de forel dan 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C.

Vraag aan je visboer of hij de forel wil schoonmaken. Dan haalt hij de ingewanden eruit. Scheelt je weer werk en tijd.

Forel
Forel
Forel marineren
Forel marineren

Gestoomde forel in een kokos-kerrie marinade van de barbecue

Langaam gegaarde forel van de barbecue. Gevuld met schijfjes limoen en gemarineerd in een kokos-kerrie marinade.
Voorbereidingstijd15 min
Kooktijd30 min
Porties: 2 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 1 forel
  • 1 limoen
  • zout
  • zwarte peper

Kokos-kerrie marinade

  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 stengel citroengas fijngesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • olijfolie

Instructies

Forel voorbereiden

  • Spoel de forel af onder koud water en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi de binnenkant van de buikholte met wat peper en zout.
  • Snijd de limoen in dunne schijfjes en leg ze in de buikholte.

De kokos-kerrie marinade maken

  • Pers de knoflook en snijd de sjalot en citroengas fijn.
  • Verhit een koekenpan op matig vuur. Fruit hierin de knoflook en sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de citroengas toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de kerriepoeder toe en bak nog een keer 2 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de vissaus toe.
  • Leg de forel op aluminiumfolie en vouw de randen wat omhoog, zodat de saus er niet uit kan lopen. Schep de marinade in de buikholte en vervolgens over de hele vis heen.

De forel stomen

  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd een temperatuur aan van 160 °C.
  • Leg de forel met aluminiumfolie op het rooster en laat het 30 minuten met gesloten deksel langzaam garen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating