Kippenvleugels van de barbecue

Kippenvleugels van de bbq

Over kippenvleugels hoeven we niet veel te zeggen. Iedereen kent ze en bereidt ze. Op allerlei verschillende manieren. Maar hoe maak je nu lekkere sappige kippenvleugels met een heerlijke rooksmaak op de barbecue? Hieronder geven we je een aantal tips.

1. Besprenkelen
De bereiding is vrij simpel. Met een paar handige tips zet je ze zo op tafel. Allereerst gaan we de kippenvleugels droog deppen met keukenpapier. Vervolgens bespreken we ze met wat olijfolie. Wrijf dit uit over over de vleugels. Dit doen we zodat het de dry rub goed blijft vastplakken aan de kip.

2. Insmeren
De keuze in dry rubs is natuurlijk enorm. Leuk om hierin af te wisselen dus. Wrijf de vleugels aan alle kanten goed in met de rub.

3. Grillen
Vervolgens kunnen de kippenvleugels op de barbecue. Aangezien we ze gaan roken strooien we eerst houstnippers op de kolen. We gebruiken hiervoor houtsnippers met een hickory smaak. Dat past goed bij kip.

Vervolgens kunnen de kippetjes op het rooster. We gaan ze niet op hoog vuur grillen, maar op een temperatuur van 150 °C. Wel direct boven hoog vuur. Het vet dat van de kippetjes op de kolen valt zorgt voor een mooie rooksmaak. Zorg er wel voor dat het rooster niet te dicht op de kolen ligt, want dan kunnen de vleugels verbanden.

We laten de kippetjes ongeveer een half uur liggen. We willen ze langzaam garen. Draai ze tussentijds een keer om. De kippetjes zijn klaar bij een kerntemperatuur van 75 °C.

4. Rusten
Dit is een belangrijke stap voor de sappigheid. Nadat we de kippenvleugels van de barbecue halen, pakken we ze in met aluminiumfolie én doen we er een eetlepel bakboter bij. Dit laten we ongeveer 5 minuten staan.

Kippenvleugels van de barbecue

Sappige kippenvleugels van de barbecue met een hickory rooksmaak.
Voorbereidingstijd2 min
Kooktijd30 min
Rusttijd5 min
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • kippenvleugels
  • dry rub
  • olijfolie
  • handje houtsnippers hickory
  • 1 el boter

Instructies

  • Maak de barbecue gereed grillen. Houd een werktemperatuur aan van 150 °C.
  • Leg de kippenvleugels op een snijplank en dep ze droog. Besprenkel ze met wat olijfolie. Hierdoor blijft de dry rub goed aan de kip vastplakken. Bestrooi ze vervolgens met de dry rub en smeer de kippenvleugels hier aan beide kanten goed mee in.
  • Strooi de houtsnippers op de kolen. Leg de kippenvleugels op het rooster en laat ze ongeveer een half uur liggen. Ze zijn in ieder geval klaar bij een kerntemperatuur van 75 °C. Draai ze tussentijds in keer.
  • Haal de vleugels van de barbecue. Pak ze in met aluminiumfolie en schep er een eetlepel boter bij. Laat het 5 minuten rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating