BBQ recepten, Dry rub recepten

Mediterraanse dry rub

Mediterraanse dry rub
Mediterraanse dry rub

Recept: Mediterraanse dry drub

In deze dry rub bestaat uit een combinatie van provençaalse kruiden, Herbes de Provence, met barbecuekruiden.

Het kruidenmengels kan gebruikt worden op lam, kip en vis. Gebruik daarbij 3 tot 5 theelepels per 500 gr vlees. Voor een kip van 1.800 gr kun je 1,5 tot 2 eetlepels gebruiken.
Porties: 50 gr

Ingrediënten

  • 3 el dragon gedroogd
  • 3 el oregano gedroogd
  • 3 el dille gedroogd
  • 3 el tijm gedroogd
  • 3 el rozemarijn gedroogd
  • 3 el zout grof
  • 2 el citroenpeper
  • 1 el knoflookpoeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • In een luchtdichte pot kun je de rub makkelijk 6 maanden bewaren.
    Mediterraanse dry rub in een pot

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter