BBQ recepten, Recepten, Rundvlees recepten, Vlees gerechten

Moink balls

Moink balls

Het gerecht dat traditioneel met hoofdletters wordt geschreven is tegenwoordig een populair barbecue recept: MOINK balls. Je kan ze als tussengerecht serveren of op een plank met allerlei soorten barbecuehapjes. Hieronder leggen we uit hoe je deze heerlijke MOINK balls kunt maken.

De MOINK balls worden gedraaid van rundergehakt dat wordt gemixt met geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en kruiden. Vervolgens worden de balletjes gerold in een dry rub en gewikkeld in ontbijtspek. Tenslotte worden ze afgelakt met een barbecuesaus.

Het is belangrijk om hier geen mager rundergehakt voor te gebruiken. Het gevaar is dan dat ze kunnen uitdrogen. Daarnaast geeft het vet juist smaak aan de balletjes. Koop dus rundergehakt met een vetgehalte van ongeveer 22%.

MOINK balls

MOINK balls gemaakt van rundergehakt en geraspte parmezaanse kaas. Daaraan toegevoegd zijn knoflook en kruiden. Vervolgens gewikkeld in ontbijtspek en afgelakt met een barbecuesaus.
Voorbereidingstijd20 min
Kooktijd1 uur 15 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt vetgehalte van ongeveer 22%
  • 30 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 40 gr paneermeel
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 el peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • dry rub
  • 250 gr ontbijtspek
  • barbecuesaus
  • cocktailprikkers
  • houtsnippers

Instructies

  • Steek de barbecue aan en breng de temperatuur naar 120 ℃.
  • Leg de houtsnippers in een bak met water en laat het 30 minuten weken. Haal ze er dan uit en laat ze uitlekken.
  • Meng het rundergehakt met alle ingrediënten behalve de dry rub, het ontbijtspek en de barbecuesaus. Draai er vervolgens kleine balletjes van.
  • Leg de dry rub op een bord en rol de balletjes er doorheen.
  • Wikkel de balletjes in het ontbijtspek en prik een cocktailprikker in om het bij elkaar te houden.
  • Gooi de houtsnippers op de kolen en wacht totdat het gaat roken.
  • Leg de balletjes op het rooster. Laat ze ongeveer een uur liggen of totdat ze een kerntemperatuur van 60 ℃ hebben bereikt.
  • Haal ze van de barbecue en smeer ze in met de barbecuesaus. Leg ze vervolgens terug op het rooster en gaar door tot een kerntemperatuur van 70 ℃ is bereikt. Nu kan het saus wat karameliseren.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter