BBQ recepten, Recepten, visgerechten

Oosterse spicy zalm van de barbecue

Oosterse spicy zalm van de barbecue

Al meerdere keren hebben we deze zalm geserveerd aan het bezoek. Elke keer weer horen we hoe lekker de zalm smaakt. De sriracha chilisaus geeft het een lekker pikant tintje.

Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht. We mengen alle ingrediënten met elkaar en brengen het geheel licht aan de kook. Zo laten we het een kleine half uur staan totdat de marinade wat indikt. Vervolgens scheppen we de marinade over de zalm en leggen we het op de barbecue.

5 van 1 stem

Oosterse spicy zalm van de barbecue

Voorbereidingstijd5 min
Kooktijd12 min
Totale tijd17 min
Porties: 6 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 1 blok kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 70 ml sojasaus
  • 40 gr bruine suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sriracha chili
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 4 cm gember geraspt
  • 1,2 kg zalm ontschubd

Instructies

  • Doe het water samen met het blokje kippenbouillon in een pan en breng het aan de kook en draai het vuur lager.
  • Voeg de sojasaus, bruine suiker, sesamolie, Sriracha, knoflook en gember toe en verwarm het toch het licht kookt. Het is hierbij de bedoeling dat alle suikers oplossen en de marinade wat indikt. Let op dat dit op laag vuur een klein half uur kan duren.
  • Leg ondertussen de zalm met de kant van het vel op aluminiumfolie. Giet een deel van de marinade over de zalm.
  • Leg de zalm met aluminiumfolie op de barbecue. Houd een werktemperatuur aan van ongeveer 250 ℃. 
  • Schep om de 2 minuten de marinade over de zalm. De zalm is na ongeveer 12 minuten klaar of bij een kerntemperatuur van 45 ℃. 
  • Haal de zalm van de barbecue en schep de overige marinade over de zalm.

Volg jij ons al?

Delen:

Comments

  1. Remco van Slooten

    15 juni 2019 at 20:24 Beantwoorden

    5 stars
    Wat hebben jullie een mooie site met enorm lekkere gerechten. Simpel te maken als je beetje kan koken maar zeer smaakvol en bijzonder. Deze zalm heb ik laatst gemaakt. De zalm op een rookplankje gedaan. De marinade ook gebruikt als sausje bij de zalm. Gasten aten de vingers erbij op en ik ook. Fantastisch recept!

    1. Cultiviz

      16 juni 2019 at 11:10 Beantwoorden

      Hi Remco,

      Thanks voor je bericht! Leuk dat de zalm zo in de smaak valt bij jou en je gasten. We horen veel positieve verhalen over deze zalm. Leuk om te horen!

Laat een bericht achter