Broodje pulled pork van de bbq

Pulled Pork maken: een uitgebreide handleiding

Pulled Pork is populair. Erg populair. Op elk festival kom je wel een stand tegen die pulled pork verkoopt. Ook onder veel barbecue fanaten is het geliefd. Mede door de…
Lees meer
Jalapeños van de bbq

Jalapeños van de bbq (Atomic Buffalo Turds)

Jalapeños van de barbecue zijn een heerlijk hapje voor bij de borrel of als amuse tijdens een culinair avondje. In Amerika worden ze ook wel Atomic Buffalo Turds (ABT) genoemd.…
Lees meer
Short ribs

Short ribs bereiden: alles wat je moet weten

Short ribs bereiden Short ribs worden ook wel de runder spareribs genoemd. Het bereiden van short ribs staat hoog op het lijstje van menig barbecue liefhebber. Dat komt door de…
Lees meer
Zoete aardappel van de bbq

Zoete aardappelen van de bbq

Voor wie een keer iets anders dan gewone aardappelen wilt: zoete aardappelen van de barbecue. Ze zijn een simpel vegetarisch bijgerecht voor bij de barbecue. De zoete aardappel heeft de…
Lees meer
Lamsrack bereiden

Lamsrack met Provençaalse kruiden

De lamsrack heeft een bijzondere intense smaak. Je proeft direct het verschil met rund- of varkensvlees. Het is goed te combineren en eenvoudig te bereiden. Maar waar komt het precies…
Lees meer
Bavette chimichurri

Bavette chimichurri saus

Een bavette is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe. Hier vind je meer informatie…
Lees meer
Biefstuk Loetje Bali

Biefstuk “Loetje” Bali

Wat ooit begon als café in 1977 is inmiddels uitgegroeid tot een imperium met restaurants door heel het land. Loetje is inmiddels bij het grote publiek bekend en dat is…
Lees meer
Flat iron steak Asian style

Flat Iron Steak in een Aziatische marinade

De flat iron steak, ook wel sukade, is een mals en sappig stuk vlees. Het komt uit de schouder van het rund. De mooie vetmarmering in het vlees zorgt voor…
Lees meer
Hele kip met harissa van de bbq

Marokkaanse kip met harissa (van de bbq)

Houd je van pittig, dan is dit recept zeker voor jou. De marinade met Marokkaanse specerijen en de harissa saus zijn beide voorzien van pittige ingrediënten, maar zorgt voor een…
Lees meer
Chinese spareribs met barbecuesaus

Beijingse barbecuesaus

Deze zoet-pittige barbecuesaus is heerlijk bij spareribs. Door de hoisinsaus en de honing is het zoet, nootachtig door de sesamolie en pittig door de Sriracha. Beijingse barbecuesaus Voorbereidingstijd10 min Porties:…
Lees meer