koffierub

Koffierub

In eerste instantie denk je dat koffie niet past bij vlees, maar niets is minder waar. Deze koffierub geeft een verrassend lekker zoet en kruidige smaak aan het vlees. Ik…
Lees meer
Longhaas chimichurri

Longhaas met chimichurri en een gepofte ui

De longhaas was een vergeten stuk vlees, maar is bezig met een comeback. Dat is maar goed ook, want het is een smaakvol stuk vlees. Hier lees je meer over…
Lees meer
Toscaanse hele kip bbq

Toscaanse hele kip van de bbq

Deze kip heb ik niet als geheel op de barbecue gelegd, maar ik heb het eerst opengevouwen door de ruggengraat te verwijderen. Dit is vooral handig voor degenen die niet…
Lees meer
Picanha van de bbq

Picanha van de bbq

Picanha van de bbq Een picanha, ook wel staartstuk genoemd, komt van de platte bil van de rund. Het is de laatste jaren bezig aan een opmars in populariteit. Het…
Lees meer
Eend van de bbq

Eendenborst van de bbq

Eendenborst van de bbq Eendenborst is een verassend lekker stukje vlees en het is gemakkelijk op de barbecue te bereiden. Dit doen we door de eendenborst direct te grillen. Ik…
Lees meer
Buikspek recept

Sticky buikspek langzaam gegaard op de bbq

Sticky buikspek Buikspek wordt ook wel varkensbuik genoemd. In dit recept gaan we het eerst goed marineren. Vervolgens laten we de buikspek een nacht in de marinade staan. De volgende…
Lees meer
Procureur

Procureur Texaanse chili rub met bbq saus

Recept: Procureur Texaanse chili rub met bbq saus De procureur wordt ook wel varkensnek genoemd. Deze procureur hebben we bereid op de barbecue. Daarbij hebben we de procureur eerst een…
Lees meer
Bavette met rub

Bavette met basis bbq rub

Bavette recept met een basis bbq rub Een bavette is een heerlijk stuk vlees waarbij normaal gesproken peper en zout al voldoende is om erover heen te strooien. Voor de…
Lees meer
Texaanse chili dry rub

Texaanse chili dry rub

Recept: Texaanse chili dry rub zelf maken Deze Texaanse chili dry rub is ideaal voor elk stuk rundvlees. De chipotle pepers (gerookte jalapeño pepers) geen een nadrukkelijke rooksmaak. Houd je…
Lees meer
Chinees vijfkruidenpoeder

Chinees vijfkruidenpoeder (dry rub)

Recept: Chinees vijfkruidenpoeder Dit kruidenmengsel wordt in China al eeuwenlang gebruikt om varkensvlees en kip mee te marineren. Het is een samenstelling van steranijs, venkelzaadjes, sichuan peper, kaneel en kruidnagel.…
Lees meer