BBQ recepten, Recepten, Rundvlees recepten, Vlees gerechten

Rib eye met chili en kruidenboter

Rib eye met chili kruidenboter

Deze keer geen low en slow, maar quick en high. Als je een keer wat minder tijd hebt voor een uitgebreide barbecue, maar toch een lekker stukje vlees wilt grillen dan zit je met onderstaand recept goed. Bij je plaatselijke slager of speciaalzaak is er altijd wel een mooi stukje rib eye te verkrijgen. 

Om je rib eye nog wat smakelijker te maken, gebruiken we een zelfgemaakte kruidenboter met chili. 

Tip: haal de ribeye minstens 30 min voor bereiding uit de koeling en dep deze eerst droog met wat keukenpapier. 

Rib Eye met chili kruidenboter | Cultiviz
Rib eye met chili kruidenboter

Rib eye met chili kruidenboter

Een rib eye is van zichzelf al een smakelijk stuk. Deze chili kruidenboter maakt de rib eye nog wat smakelijker.
Voorbereidingstijd15 min
Kooktijd8 min
Porties: 2 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 2 rib eye's 175 gram per stuk
  • 75 gr margarine
  • 1 el chilivlokken
  • 15 gr peterselie fijngesneden
  • 1 tl mosterd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 halve citroen

Instructies

  • Haal de rib eye's een half uur van te voren uit de koelkast en dep ze droog met keukenpapier.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg de margarine, mosterd, peterselie, geperste knoflook en het sap van een halve citroen samen in een schaaltje. Meng het geheel met een lepel tot een egale kruidenboter. Zet de kruidenboter minstens 10 minuten in de koelkast.
  • Bestrooi beide kanten van de rib eye ruim met peper en zout.
  • Bereid de barbecue voor op direct grillen met een temperatuur van ongeveer 250 ℃.
  • Leg de ribeye op het rooster. Vier minuten per kant. Draai de ribeye na 2 min een kwartslag om een mooi ruitpatroon te krijgen.
  • Keer 2 minuten later de ribeye om. Draai ook hier na 2 minuten een kwartslag om een ruitpatroon te krijgen.
  • Haal de rib eye na totaal 8 minuten van de barbecue. Dek de ribeye af met aluminiumfolie en laat het 8 min rusten.
  • Smeer met een mes wat kruidenboter over de ribeye.

Volg jij ons al?

Delen:

Laat een bericht achter