Zalm met kruidenkorst

Zalm met kruidenkorst

Zalm is een vissoort waarmee je eindeloos kunt combineren. De zalm leent zich heel goed voor oosterse gerechten, maar ook uitstekend voor gerechten met traditionele kruiden. Daar komt nog bij dat het bereiden van zalm super eenvoudig is. 

Wij hebben een variant gemaakt met een kruidenkorst van roomkaas en groene kruiden. Een heerlijk recept, wat ook nog eens super makkelijk te maken is. 

In onderstaande stappen leggen we je uit hoe en met welke ingrediënten dit gerecht kan maken. Wij hebben hem op de barbecue gemaakt, maar je kan dit ook zeker in de oven bereiden. Voor het gemak zullen we beide uitleggen.

Zalmfilet
Zalmfilet
Kruidenmengsel maken
Kruidenmengsel maken
Zalm met kruidenmengel
Zalm met kruidenmengel

Zalm met kruidenkorst

Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd15 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • kruidenkaas/roomkaas bijvoorbeeld boursin of philadelphia
  • verse peterselie
  • 2 tl paneermeel
  • 2 tl tijm
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Instructies

  • Snijd de peterselie fijn.
  • Doe de kruidenkaas in een kom. Voeg de peterselie, paneermeel, tijm, peper en zout toe. Roer dit tot een glad mengsel.
  • Smeer de zalm in met het mengsel.
  • Verwarm de oven of barbecue voor op op 200 graden. Let op: als je dit gerecht op de barbrecue maakt, zorg dan dat je de bbq voorbereidt voor indirect garen.
  • Leg de zalm in de oven of bbq. De zalm heeft ongeveer 15 min tot 20 min nodig om gaar te worden en de kruidenkorst een mooie kleur te geven.
  • Zoek je nog een leuk bijgerecht, probeer dan eens de Hasselback aardappelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating