Roodbaars

Toont alle 2 resultaten


De mensen die een roodbaars kopen houden van de heerlijke milde en zoete smaak en stevige structuur. Maar wat is nu eigenlijk een roodbaars en hoe smaak het nu echt? Dat leggen we je hieronder uit.

Wat is roodbaars?

De roodbaars is een straalvinnige vis uit het Sebastes geslacht en behoort daarmee tot de familie van schorpioenvissen. Het wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege de giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken.

De zoutwatervis komt met name voor in koude wateren. Vooral in het noordwesten en noordoosten van de Atlantische Oceaan in landen als Noorwegen en Ijsland. In de zomermaanden zwemt hij veel bij kust in ondiep water. In de winter zal hij echter dieper de zee in gaan, tot wel 1.000 meter.

Kenmerkend voor een roodbaars zijn de grote ogen en de stekels op zijn kop. Ze worden gemiddeld 45 centimeter lang en wegen tussen de 1,3 en 4,4 kg. Echter kunnen ze zelfs 1 meter worden met een gewicht van wel 15 kg.

De roodbaars voedt zich met kleine visjes, garnalen, haring etc. Hierdoor wordt het zelf een gematigd vette vis waardoor het zeer smakelijk wordt.

Hoe smaakt een roodbaars?

Een roodbaars heeft een milde en zoete smaak en een stevig textuur. Een rauwe roodbaars ziet er qua kleur gebroken wit uit, maar tijdens de bereiding wordt het wit. 

Sommigen vinden dat roodbaars een garnaalachtige smaak heeft. Dat kan komen door de diepzeegarnalen die hij eet.

Online verse roodbaars bestellen

Op dit moment kun je bij ons zowel een filet als een hele roodbaars bestellen. Elke roodbaars die je koopt wordt vers vacuüm verpakt en gekoeld bij je thuisbezorgd.