Zalm

Toont alle 8 resultaten

Vanaf:  3,40
Vanaf:  3,65
 9,15
 22,60

Gerookte vis

Gerookte zalmsnippers

 23,10
 36,35
 37,95
 37,95

Wat is zalm?

Zalm is een zoutwatervis die voornamelijk voorkomt in de Atlantisch Oceaan en de Pacific en kunnen tot wel anderhalve meter lang worden. De Atlantische zalm wordt ook wel Salmo salar genoemd en weegt tussen de 4 en 5 kg. Zalm uit de Pacific behoort tot de geslacht Oncorhynchus, waar ook de forellen onder vallen.

In de Pacific komen verschillende soorten zalm voor, zoals: sockeyzalm (2 - 3 kg), chinookzalm (10kg), cohozalm (3 - 4,5kg), roze zalm (1,3 – 2,7kg) en chumzalm (4,5 – 5,5kg). Er zijn zelfs chinookzalmen van 30kg.

Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren en proteïne. Over het algemeen is het vlees van de zalm oranje tot rood.

Zalm is geschikt voor verschillende bereidingen, zoals pocheren, grillen, roosteren, roken etc. Je vindt ze terug in zowel koude als warme gerechten.

Hoe smaakt zalm?

Afhankelijk van de bereiding geeft zalm een explosie van smaken in je mond. Zelfs mensen die niet van vis houden, vinden zalm vaak lekker.

Zalm is bijzonder en de smaak is moeilijk te omschrijven. De smaak en textuur verschillen per soort zalm, kweekmethode, tijd van het jaar en de bereidingsmethode. Maar over het algemeen is zalm een vette vissoort en heeft het een rijke olieachtige smaak.

De gezonde voordelen van zalm

Naast dat zalm ontzettend lekker is, is het ook gezond en erg voedzaam. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren. Dat zijn onverzadigde vetzuren die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgen de B vitaminen voor een hoger energielevel en hersenactiviteit.

Eenvoudig online verse zalm kopen

Op dit moment kun je bij ons alleen de Atlantische zalm kopen. Elke vis die je bestelt wordt vers vacuüm verpakt en gekoeld bij je thuisbezorgd. Inspiratie opdoen? Bekijk hier onze recepten met zalm?