Zeebaars

Toont alle 2 resultaten


De mensen die een zeebaars kopen houden van de heerlijke milde smaak en de sappige maar toch stevige structuur. Maar wat is nu eigenlijk een zeebaars en hoe smaak het nu echt? Dat leggen we je hieronder uit.

Wat is zeebaars?

Een zeebaars komt zowel in zoet als zout water voor en behoort tot de orde van baarsachtigen. De baarsachtigen vormen met meer dan 7.000 soorten de grootste vissenfamilie.

De zeebaars heeft een min of meer langwerpig lichaam met kleine schubbetjes. De mond is redelijk groot en de staart is rechthoekig of rondvorming. Een gemiddelde volwassen zeebaars is 50 cm, maar kan zelfs twee keer zo groot worden.

De zeebaars heeft twee vinnen op de rug. Eentje is meer stekelig en de ander is wat zachter. Meestal zitten deze vinnen aan elkaar.

Daarnaast zijn het carnivoren. Ze eten namelijk andere vissoorten, zoals garnalen en inktvis.

Hoe smaakt zeebaars?

De smaak en textuur van een zeebaars is afhankelijk het type. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten zeebaarzen. De meest bekende zijn: zwarte zeebaars, Chilean seebass (Antarctische diepzeeheek), reuzenzeebaars en de Europese zeebaars.

De zeebaars is een witvis en over het algemeen heeft het een milde fijne smaak. Het heeft een zoetig randje wat vergelijkbaar is met kabeljauw. Het vlees is sappig, boterachtig en mals, maar toch stevig.

Bijkomend voordeel; zeebaars is makkelijk te fileren.

Online verse zeebaars bestellen

Op dit moment kun je bij ons de Europese zeebaars bestellen. Elke zeebaars die je koopt wordt vers vacuüm verpakt en gekoeld bij je thuisbezorgd. Inspiratie opdoen? Bekijk hier onze recepten met zeebaars.