Côte de Boeuf

Enig resultaat

Vanaf:  35,00

Wat is Côte du Boeuf?

De côte du boeuf is een heerlijke steak die zijn strepen meer dan verdiend heeft. Het wordt gesneden van de eerste 6 ribben van het rund en wordt met bot en al uitgesneden.

Het is een fantastische steak om op de barbecue te bereiden en staat bij menig barbecue- en kookliefhebber hoog op de lijst van favoriete stukken vlees.

Omdat de côte du boeuf uit een deel van het rund komt dat niet veel heeft hoeven werken, is het een mooi mals stuk rundvlees met korte vezels. De côte du boeuf blinkt vaak uit in smaak. Een reden hiervoor is het aanwezige vet in het vlees.

Het stuk wordt gesneden uit hetzelfde gedeelte als de ribeye en heeft ook net als de ribeye de eigenschap om een mooie marmering te hebben. Naast het vet bevat het ook een stuk bot van de rib. Naast dat het er natuurlijk spectaculair uitziet, zorgt het bot ervoor dat tijdens het bereiden van de côte du boeuf veel smaak vrij komt.

Vanwege het aanwezig vet, is de côte du boeuf bij uitstek een stuk vlees dat op de barbecue bereid kan worden, het aanwezige vet zal door de hitte van de kolen een heerlijke smaak afgeven en smelt als het ware in het vlees. Door de aanwezige smaken van het vet en het bot, heeft het dan ook niet veel meer nodig dan een beetje zout en peper.