Diamanthaas

Toont alle 2 resultaten

 4,90
 20,30

Wat is diamanthaas?

Diamanthaas is een stuk rundvlees wat op een bijzondere manier aan zijn naam is gekomen. Diamanthaas, ook wel jodenhaas genoemd, dankt zijn naam aan de gewoonte van Joodse mensen om geen vlees te eten van het achterste gedeelte van een rund. Omdat ze zochten naar een vervanging voor de ossenhaas, die namelijk uit het achterste gedeelte van een rund komt, is de jodenhaas gevonden.

De diamanthaas is een stuk rundvlees dat qua vorm overeenkomt met de ossenhaas, het is alleen een stuk kleiner. De diamanthaas is een stuk rundvlees dat gesneden wordt uit de schouder van het rund.

Gedurende het leven van een rund hoeft dit stuk niet veel te werken. Hierdoor zijn er korte spiervezels die zorgen voor een malse structuur.

De diamanthaas is een super veelzijdig stukje vlees en je kan er heel veel kanten mee op. Het is heerlijk om als steak te bakken, steak tartaar van te maken en te marineren om daarna te grillen. Bekijk ons artikel over het bereiden van diamanthaas voor meer informatie. Ook delen we hier recepten.