Ossenhaas

Toont 1 resultaat


Wat is ossenhaas?

De ossenhaas is bij veel vleesliefhebbers één van de meest gewaardeerde stukken rundvlees. Dit heeft alles te maken met de malsheid van de ossenhaas. De haas van een rund is ook wel het meest malse stukje vlees en wordt ook wel runderhaas genoemd.

De ossenhaas wordt gesneden uit de rug van het rund en bestaat uit een spier die extreem weinig hoeft te werken. Hierdoor heeft het hele korte spiervezels en dat maakt het een super mals stukje vlees.

De ossenhaas bestaat uit drie delen: de kop, het middenstuk (oftewel de chateaubriand) en de punt. Van de punt worden vaak kleinere medaillons gesneden. Van het laatste stuk dat te dun is voor medaillons, worden vaak ossenhaaspuntjes gesneden. 

Hoewel een ossenhaas vaak in stukken als tournedos wordt gesneden, is het in zijn geheel bereiden van een ossenhaas ook een feestje. Hiervoor zijn verschillende methoden: compleet op de barbecue en dan dun trancheren, of je maakt van de ossenhaas een traditionele Beef Wellington.