Picanha

Enig resultaat

Uitverkocht
 39,50

Wat is picanha (staartstuk)?

Picanha, ook wel staartstuk genoemnd, is één van onze all- time favorieten. Voor jaren terug was de picanha een relatief onbekend stuk rundvlees. Door de groei van de barbecuecultuur en doordat vleesliefhebbers verder zijn gaan kijken dan de bekende stukken vlees, werd de picanha al snel een enorm bekend stuk rundvlees. En terecht, want ook wij zetten regelmatig dit stuk vlees op tafel.

De picanha is een stuk rundvlees dat in Zuid-Amerika al jaren één van de favoriete steak is. De picanha wordt in Nederland ook wel staartstuk genoemd, wat ter herleiden valt naar de positie die het stuk vlees heeft in het rund. De picanha wordt uitgesneden achter de heupen van het rund, tegen de rug en staart aan. Het is een driehoekig stuk rundvlees wat een vetkap heeft.

De picanha is een stuk rundvlees van ongeveer 1-1,5 kg. Let er bij het kopen van picanha op dat het niet veel groter is. Dan heb je namelijk ook wat andere stukken rundvlees erbij.

De staartstuk is een stuk rundvlees dat relatief weinig hoeft te werken. Hierdoor heeft het een korte draad en heeft het een malse structuur. Het dikkere gedeelte van het stuk heeft wat meer bite dan het puntige gedeelte.

Een picanha leent zich perfect voor de barbecue. Juist door de vetkap die een heerlijke grillsmaak geeft. Laat tijdens het bereiden van de picanha de kerntemperatuur niet te hoog op lopen, maar bereid hem medium tot maximaal 54 graden.