Ribeye

Toont 1 resultaat


Wat is een ribeye?

De ribeye is één van de favorieten van menig vleesliefhebber. Het wordt gesneden uit de fijne rib en zit aan de voorzijde van het rund. Wat maakt het zo geliefd?

De ribeye is een stuk dat doorgaans een uitstekende marmering heeft. Aangezien vet een uitstekende smaakdrager is, is de ribeye een stuk rundvlees met een uitgesproken volle smaak.

Het vlees grillen op de barbecue is de meest voorkomende manier om een ribeye te bereiden. Dat komt vanwege het hoge vetgehalte in het vlees. Door het te grillen boven houtskool zorgt het vet voor een heerlijke grillsmaak.

Een ribeye bak of grill je het beste medium met een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden. Hiermee zorg je ervoor dat het vet dat in het vlees zit ook zacht wordt en zijn smaken los laat. Je kunt de ribeye in zijn geheel braden als een roast, of als steaks snijden. Zorg ervoor dat je dan steaks van minimaal 200 gram of 3-4 cm dik snijdt.