Sukade

Toont alle 2 resultaten

Vanaf:  1,65
 53,30

Wat is sukade?

De sukade is een stuk rundvlees dat je zal verbazen over zijn veelzijdigheid. De sukade wordt uitgesneden uit de voorvoet van het rund en dan nog specifieker, uit de schouder.

De sukade is een stuk rundvlees dat wij in Nederland traditioneel kennen als suddervlees en vaak als sucadelappen verkocht worden.

De sukade is een stuk rundvlees waar een stugge zeen in zit die het lastig maakt om de sukade aan één stuk als een steak te bereiden. Hierdoor moet je de sukade sudderen zodat de zeen zacht wordt en het vlees zo zacht als stoofvlees wordt.

Er kan echter onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende vormen van sukade. De sukade van een Nederlands rund of een rundersoort dat mager vlees voortbrengt, is zeer geschikt voor suddervlees. Daarnaast is het ook een stuk vlees dat bij een graangevoerd vleesras, de aanleg heeft om een zeer goede marmering te ontwikkelen.

De sukade is een langwerpig stuk rundvlees met in het midden een zeen. Zodra deze zeen verwijderd wordt, heb je twee platte steaks over. Deze steaks worden gesplitste sukade of flat iron steak genoemd en zullen je echt verrassen in smaak en malsheid. Een aanrader en absolute must try!

We schreven een uitgebreid artikel over het bereiden van sukade en de flat iron steak.