T-bone steak

Enig resultaat

 33,55

Wat is een T-bone steak?

Wie ooit wel eens in een Amerikaans grillrestaurant is geweest heeft ongetwijfeld een t-bone steak op de kaart zien staan. Een imposante steak met een stuk bot in een t vorm, vandaar de naam. Wat maakt de t-bone nou zo goed?

De t-bone steak heeft het beste van twee werelden. Het wordt gesneden van de dunne lende en een stuk van de ossenhaas. Hierdoor bevat de t-bone steak een stuk ossenhaas en een stuk entrecôte, twee stukken rundvlees die hun strepen al lang en breed verdiend hebben in de culinaire wereld.

Het leuke aan de t-bone steak is dat je twee verschillende stukken vlees hebt, met elk hun eigen eigenschappen. De ossenhaas is heerlijk mals en heeft een boterzachte structuur en de entrecote heeft wat meer bite, maar heeft door het vetrandje een krachtige grillsmaak.

Zorg dat je een T-bone steak van c.a 400-500 gram hebt, dan kan je de buitenkant mooi gekleurd grillen terwijl hij aan de binnenkant nog medium of medium rare is. Zo hoort een echte t-bone te bereiden.