Over ons

Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een webshop. Al jaren delen wij persoonlijke reisverhalen en kennis en ervaring op het gebied van eten en drinken.

Een Bourgondische levensstijl.

Dat klinkt als genieten van het leven? Klopt, dat is ook waar wij voor staan: een Bourgondische levensstijl. We houden van lekker eten, drinken en reizen. We vinden het leuk om lekker uitgebreid te koken voor familie en vrienden.

Daarnaast reizen we graag de wereld rond om kennis te maken met nieuwe culturen en culinaire verrassingen. Deze ervaringen delen we graag met jullie.

Minder maar beter vlees.

We spelen graag met de barbecue. Daarom vind je veel barbecuerecepten op onze website. Vanzelfsprekend vallen door ook recepten met vlees onder. Dat wil niet zeggen dat wij carnivoren zijn. Wij genieten van een kwalitatief goed stuk vlees dat met zorg bereid is.

Hoewel het misschien vreemd klinkt als vleesliefhebbers, geven wij om het welzijn van de dieren. Daarnaast zijn wij ons bewust van de effecten van de vee-industrie op het milieu. Dit heeft ertoe geleid dat wij alleen in het weekend verantwoord vlees eten. We staan dus echt achter minder maar beter vlees.

Cultiviz staat voor een Bourgondische levensstijl.

Steeds meer vragen.

Door het delen van deze recepten kregen wij steeds vaker de vraag van mensen waar wij onze vlees en vis kochten. Ze waren namelijk op zoek naar kwaliteit. Dat heeft ons aan het denken gezet en we zijn een zoektocht gestart. 

We zijn op zoek gegaan naar leveranciers van verantwoord en kwalitatief goed vlees. Dat houdt in dat we op zoek zijn gegaan naar vlees afkomstig van stress- en hormoonvrije dieren. Vlees van bijvoorbeeld runderen die op uitgestrekte graslanden vrij hebben rondgelopen en natuurlijk zijn gevoed. Wat weer allemaal ten goede komt aan de smaak.

En deze zoektocht is geslaagd. We kopen vlees in dat uit verschillende delen van de wereld komt. Afkomstig van verschillende rassen die een andere voeding hebben gehad. Hierdoor kunnen we een divers assortiment aanbieden. Nu kun jij dus thuis genieten van top kwaliteit vlees. 

Waar komt ons vlees vandaan?

Ons vlees kopen wij in bij geselecteerde leveranciers. Het vlees slaan wij gekoeld op. Wij zijn zelf geen slager, maar kunnen door afspraken met leveranciers geportioneerde stukken aanbieden. Alle bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, zodat alles netjes en gekoeld bij jou wordt thuisbezorgd.