De skirt steak wordt ook wel inside skirt genoemd. Het is een onbekend, maar spectaculair stukje vlees. Het is vlees dat veel heeft moeten weten. Het heeft een wat stevigere bite, maar ongelofelijk veel smaak.
Het vlees wordt gesneden uit de flank van het rund en is onderdeel van de middenrifspier. Hierdoor werkt het vlees veel en komt het aan zijn intense smaak. Onze skirt steak komt van Argentijnse Black Angus runderen.
De inside skirt is een stuk rundvlees dat super geschikt is om op de barbecue te bereiden. Het beste kan je de skirt steak medium-rare eten. Dit bereik je door de barbecue naar een hoge temperatuur te brengen en het vlees aan beide zijden kort te grillen.
Doordat het een smaakvol stukje vlees is, heeft het weinig kruiden nodig. Wat peper en zout is vaak genoeg. Wil je wel wat extra toevoegen, dan is chimichurri een goede optie. De Inside Skirt is zeker een keer het proberen waard!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.