Bavette met basis bbq rub

Bavette met rub

Bavette recept met een basis bbq rub

Een bavette is een heerlijk stuk vlees waarbij normaal gesproken peper en zout al voldoende is om erover heen te strooien. Voor de afwisseling heb ik het nu een keer ingesmeerd met een basis bbq rub.
Voorbereidingstijd45 min
Totale tijd45 min

Ingrediënten

  • 1 stuk bavette
  • 1 handjevol basis bbq rub
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Maak de barbecue gereed voor direct grillen. Houd hiervoor een temperatuur aan van ongeveer 250 °C.
  • Dep de bavette droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout. Leg de bavette op het rooster en gril beide kanten 3 minuten.
  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd een temperatuur aan van ongeveer 125 °C. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 50 °C.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Hierdoor kunnen de vleessappen zich goed verdelen.
  • Snijd bavette tegen de draad in smalle reepjes. Bestrooi met zout en wat peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating