Bavette carpaccio rollade

Bavette carpaccio rollade

We maakten al eens een bavette rollade met chimichurri, nu gingen we voor een bavette carpaccio rollade. Wil je indruk maken op je bezoekers, dan zit je met dit gerecht zeker weten goed.

Nu kun je carpaccio op verschillende manieren maken. Zo ook deze rollade. Pak gewoon wat jij lekker vindt. Wij hebben gekozen voor een truffelmayonaise, maar dit zou je ook kunnen vervangen door pesto.

Verder hebben we gewoon standaard carpaccio ingrediënten gebruikt, zoals zongedroogde tomaat, rode ui, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. We hebben geen rucola toegevoegd, omdat we hier de toegevoegde waarde niet van zien bij het garen van de rollade.

Tip: heb je geen truffelmayo in huis? Dan kun je dit ook zelf maken met mayonaise en truffelolie.

Voorbereiden

In principe is het geen moeilijk gerecht, maar bij het vlinderen (opensnijden) van de bavette komt toch zorgvuldigheid om de hoek kijken.

Heb je een klein en dun stukje met een dikte van maximaal 1,5 cm dan hoef je het wellicht niet open te snijden. Heb je een dikker stukje van misschien wel 3 cm dik, dan is het goed om de bavette te vlinderen.

Zoals je waarschijnlijk weet is de bavette voorzien van een grove structuur. Je ziet de lange draden goed lopen. Voor de malsheid van het vlees moet een bavette daarom ook altijd tegendraads aan worden gesneden. Hier gaan we ook naartoe werken met het vlinderen en oprollen.

Bavette
1. Bavette droog deppen.

De bavette vlinderen
Leg de bavette horizontaal op een snijplank, zodat de draden van onder naar boven lopen. Nu draaien we de snijplank een kwartslag waardoor de draden dus van links naar rechts lopen.

Snijd met een scherp mes (geen kartelsmes) de bavette vanaf de zijkant in. Begin hiervoor bij het dikke gedeelte. Snijd door totdat je bijna bij de andere kant bent. Pas op dat je het vlees dus niet helemaal doorsnijdt.

Klap de bavette open. Je ziet nu de draden van onder helemaal naar boven lopen.

Bavette vlinderen
2. Bavette vlinderen

Nu kan de bavette gevuld worden. Als je klaar met moet je even goed opletten hoe je de bavette oprolt. Zoals gezegd willen we de bavette tegen de draad in snijden als het klaar is. Als de draden dus van onder naar boven lopen, rol je de bavette van links naar rechts op. Even goed opletten dus.

Bavette vullen
3. Bavette vullen
Bavette oprollen
4. Bavette oprollen en vastbinden

Uit onze shop

Direct een bavette kopen? Bekijk ons assortiment hieronder.

Bavette carpaccio rollade

Deze bavette hebben we eerst gevlinderd, vervolgens gevuld met ingrediënten en opgerold. Tenslotte indirect gegaard op de barbecue.
Voorbereidingstijd30 min
Kooktijd1 uur
Rusttijd10 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 1 kg bavette
  • truffelmayonaise
  • 1 rode ui
  • handje zongedroogde tomaten
  • handje pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd hierbij een temperatuur aan van ongeveer 150 °C.
  • Leg de bavette op een snijplank en dep het droog met een keukenpapier. Snijd de bavette vervolgens open. Leg hiervoor de bavette verticaal neer met de lang zijden naar de zijkant. Klap de bavette open.
  • Smeer de bavette in met de truffelmayo. Probeer de zijkanten vrij te houden. Dit gaat anders alleen maar lekken. Verdeel ook de overige ingrediënten over de bavette. Rooster de pijnboompitten en strooi deze er ook over.
  • Rol de bavette dicht. Bind het vervolgens vast met keukentouw. Vier stukjes touw is in principe genoeg. Mocht je echt een groot stuk hebben, dan gebruik je nog een stukje touw. Bestrooi vervolgens met wat zeezout en peper.
  • Leg de rollade ongeveer een uur op de barbecue. Het is klaar bij een temperatuur van ongeveer 50 °C. De temperatuur is misschien wat lastiger te meten gezien de verschillende lagen van de rollade. Doe dit zorgvuldig.
  • Haal de bavette rollade van de barbecue. Laat het losjes afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • Knip de touwtjes door. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating