Bavette rollade met chimicurri

Bavette rollade

Bavette is niet alleen geschikt om als steak te grillen maar het is ook een perfect stuk vlees om rollade van te maken. Omdat wij gek zijn van de combinatie van bavette met chimichurri, hebben we deze twee gecombineerd tot een heerlijke rollade. 

Zorg dat je een mooi plat stukje bavette hebt. Mocht je een wat dikker stuk hebben, dan kan je het altijd doormidden snijden.

Wij hebben de rollade bereid op de barbecue, maar dit kan natuurlijk ook in de oven.

Uit onze shop

Direct een bavette kopen? Bekijk ons assortiment hieronder.

Bavette rollade met chimichurri

De bavette wordt ingesmeerd met een grove chimichurri. Vervolgens wordt het opgerold en opgebonden. Daarna grillen we beide kanten een paar minuten en laten we doorgaren tot de juiste kerntemperatuur.
Voorbereidingstijd20 min
Kooktijd20 min
Rusttijd5 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Video

Bavette rollade van de bbq zelf maken | Cultiviz

Ingrediënten

  • 900 gr bavette
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl chilivlokken
  • 50 gr peterselie vers
  • 30 gr koriander vers
  • 10 gr munt vers
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el azijn
  • bindtouw verkrijgbaar bij de slager

Instructies

Voor de chimichurri

  • Doe de peterselie, koriander, munt en knoflook in een keukenmachine en maal het fijn.
  • Voeg de azijn, olijfolie, peper, zout en chillivlokken toe en meng het tot een geheel. Het is de bedoeling dat de chimichurri een beetje grof blijft, dus meng niet te lang.
  • Leg de bavette plat op een snijplank. Smeer de chimichurri op de bovenkant van de bavette.
  • Rol de bavette op, begin met de brede kant.
  • Bind de rollade samen met het bindtouw. Afhankelijk van de grote van de bavette doe je dit een paar keer verticaal. Bind het dan nog een keer horizontaal.
  • Bereid de barbecue voor op direct grillen. Houd hierbij een temperatuur aan van 250 ℃.
  • Gril de rollade een paar minuten aan beide zijden, zodat het een mooie bruine kleur krijgt.
  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen en breng de temperatuur terug naar 150 ℃.
  • Haal de rollade bij een kerntemperatuur van 50-52 ℃ van de barbecue.
  • Laat de rollade nog ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating