Pizza vegetarisch van de bbq
Porties: 1 pizza
Ingrediënten
- 1 kant-en-klare pizzabodem
- 1 grote schep pizzasaus
- 1/2 mozzarella
- 1/2 rode ui
- 1 handje trostomaten
- 1 el pesto
- 1 tl oregano
- 1 tl chilipeper
- 1 handje rucola
Instructies
- Leg wat bloem op het werkblad en leg de pizzabodem erop. Bedek het vervolgens met de pizzasaus.
- Snijd de mozzarella in stukjes en de rode ui in halve ringen. Halveer de trostomaten en verdeel alles over de pizza.
- Smeer de pesto over de pizza en strooi de kruiden er over heen.
- Maak de barbecue klaar. Houd een werktemperatuur aan van 250 ℃. Zorg ervoor dat je de pizza steen vanaf het begin op de barbecue legt, zodat het geleidelijk aan warm wordt. Hierdoor kan het niet breken.
- We gaan de nu de pizza op de barbecue leggen. Leg wat bloem op de pizzaschep en leg de pizza erop. Schuif het vervolgens op de barbecue.
- De pizza is klaar in ongeveer 7 minuten. Houd de bodem ondertussen in de gaten. Zie je dat de bodem te donker wordt, haal het dan eerder van de barbecue.
- Strooi wat rucola over pizza.