Chipotle mayonaise zelf maken

Chipotle mayonaise

Deze chipotle mayonaise geeft je gerechten een explosie van smaak! Het is namelijk een heerlijke rokerige en pittige mayonaise.

In deze Mexicaanse saus zitten chipotles uit blik. Dat zijn gerookte jalapeño’s en zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Naast deze jalapeño’s gebruiken we ook het vocht wat hierin zit. Dit vocht heet adobo en is vol van smaak en pit.

Je maakt de saus binnen 5 minuten en je kunt het in een afgesloten pot weken bewaren in de koelkast.

Je kunt in dit gerecht voor de makkelijke of de leuke weg gaan, oftewel kant-en-klare mayonaise gebruiken of zelf mayonaise maken.

Kies waar je zelf zin in hebt, het eindresultaat wordt toch wel super! Een heerlijke rokerige en pittige mayonaise. Lekker bij Mexicaanse gerechten, zoals de tostada met tonijn.

Geen beoordelingen

Chipotle mayonaise zelf maken

Heerlike pittige en rokerige mayonaise.
Porties: 275 gr
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

Voor de mayonaise (of kies eigen mayonaise)

  • 2 eidooiers
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • snufje zeezout
  • snufje zwarte peper
  • 250 ml zonneloemolie of raapzaadolie

Overige ingrediënten

  • 2 chipotles uit blik
  • 2 el adobosaus uit dezelfde blik
  • 1 el water

Instructies

  • Doe de eidooiers in een kom samen met de mosterd, witte wijnazijn en een snufje zout en peper. Meng het geheel tot een pasta.
  • Schenk vervolgens geleidelijk in een dunne stroom de olie erbij en blijf tijdens het schenken het geheel met een garde kloppen. Het mengsel krijgt een consistentie van een dik mengsel als mayonaise.
  • Doe de chipotles met het adobosaus en het water in een blender en meng het geheel tot een gladde pasta. Voeg toe aan de mayonaise en roer het geheel goed door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating