Chipotle mayonaise zelf maken

Chipotle mayonaise

Het leuke aan dit gerecht is dat je de mayonaise zelf maakt. Je kunt natuurlijk ook voor de makkelijke weg gaan en kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Kies waar je zelf zin in hebt, het eindresultaat wordt toch wel super! Een heerlijke rokerige en pittige mayonaise. Lekker bij Mexicaanse gerechten, zoals de tostada met tonijn.

Chipotle mayonaise

Heerlike pittige en rokerige mayonaise.
Porties: 275 gr
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • snufje zeezout
  • snufje zwarte peper
  • 250 ml zonneloemolie of raapzaadolie
  • 2 chipotles uit blik
  • 2 el adobosaus uit dezelfde blik
  • 1 el water

Instructies

  • Doe de eidooiers in een kom samen met de mosterd, witte wijnazijn en een snufje zout en peper. Meng het geheel tot een pasta.
  • Schenk vervolgens geleidelijk in een dunne stroom de olie erbij en blijf tijdens het schenken het geheel met een garde kloppen. Het mengsel krijgt een consistentie van een dik mengsel als mayonaise.
  • Doe de chipotles met het adobosaus en het water in een blender en meng het geheel tot een gladde pasta. Voeg toe aan de mayonaise en roer het geheel goed door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating