Coquilles met hollandaise-sojasaus en uitgebakken prosciutto

Coquilles met hollandaise-sojasaus

Hollandaisesaus, ook wel botersaus genoemd, is een vrij veelzijdige saus die van oorsprong uit Frankrijk komt. De basis bestaat uit boter, citroen en eidooiers. Maar je kunt ook eindeloos variëren met hollandaisesaus.

Zo voegen wij er in dit gerecht sojasaus en een gesnipperd sjalotje aan toe. Wat heerlijk smaakt bij coquilles!

Samen met uitgebakken plakjes ham zorgt het voor een feestelijk voorgerecht.

Geen beoordelingen

Coquilles met hollandaise-sojasaus en uitgebakken prosciutto

Heerlijke coquilles met een hollandaise-sojasaus en uitgebakken spek.
Porties: 2 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 6 coquilles
  • zout
  • peper
  • 4 plakjes prosciutto

Hollandaise-sojasaus

  • 4 eidooiers
  • 1 el water
  • 200 gr ongezouten boter
  • 1 citroen sap
  • snufje zout
  • snufje peper
  • soja
  • 1 sjalotje fijngesneden

Instructies

Voor de prosciutto

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes ham op een bakplaat op bakpapier. Zet ze 8 minuten in de oven.

Voor de hollandaise-sojasaus

  • Breng een pan met een laag water aan de kook.
  • Klop in een hittebestendige de eidooier samen met het water los.
  • Zet het vuur wat lager en wacht tot het water minder hard borrelt. Zet de hittebestendige kom op de pan. Zorg ervoor dat de bodem het water in de pan niet raakt. Verwarm vervolgens al roerend de dooiers tot een temperatuur van 60°C.
  • Voeg de blokjes boter dan één voor één toe en wacht steeds met de volgende tot het blokje gesmolten is. Blijft ondertussen continu roeren met een garde, zodat de eidooiers niet kunnen gaan stollen. Mocht het toch dreigen te gaan stollen, voeg dan een eetlepel water toe.
  • Haal de kom uit de pan als alle blokjes zijn gesmolten. Breng de saus op smaak met citroensap en wat peper en zout.
  • Voeg vervolgens de soja en de gesnipperde sjalot toe.

Voor de coquilles

  • Laat een gietijzeren pan of koekenpan met antiaanbaklaag goed heet worden en voeg olie toe.
  • Bestrooi de coquilles met wat zout en leg ze in de pan.
  • Na 2 minuten bakken draai je ze om.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op de borden. Schep er de hollandaise-sojasaus over en leg er de plakjes ham bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating