Daging Smoor (in ketjap gestoofd rundvlees)

Daging smoor

Heb je zin in een stoofgerecht, maar heb je geen tijd of zin om heel uitgebreid uit te pakken? Dan is Daging Smoor het ideale gerecht. Binnen 10 minuten heb je alles in de pan. Daarna is nog 3 uur wachten.

Wat is Daging Smoor?

Daging Smoor is rundvlees gestoofd in ketjap. Daging betekent rundvlees en smoor is een stoofgerecht. Het is een klassiek Indonesisch gerecht en dus veel simpeler dan bijvoorbeeld Rendang, waarvoor je een lijst aan ingrediënten nodig hebt.

Wij gebruikten riblappen voor dit gerecht, maar je kunt ook ander stoofvlees gebruiken, zoals sukadelappen. Je kunt verder zelf variëren met de ingrediënten. Wij houden zelf van een beetje pittigheid, vandaar dat we de cabe rawits hebben toegevoegd.

Daging Smoor

Heerlijk stoofgerecht waarbij riblappen worden gestoofd in ketjap.
Voorbereidingstijd15 min
Kooktijd3 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 700 gr riblappen of sukadelappen
  • 7 sjalotten fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1 tomaat ontveld en in stukjes gesneden
  • 3 el azijn
  • 2 cabe rawits ontzaad en fijngesneden
  • 6 el ketjap
  • 500 ml water
  • 1 salamblaadje
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes. Bak ze vervolgens een paar minuten in een braadpan tot de bruin kleuren. Haal ze dan uit de pan en leg op een bordje.
  • Fruit de knoflook en sjalotjes samen met de peper, nootmuskaat en kruidnagel. Voeg wat zout naar smaak toe.
  • Ontvel de tomaten. Kerf met een scherp mes een kruis in de bolle kant van de tomaat. Dompel ze vervolgens 10 seconden in kokend water. Spoel ze daarna direct af onder koud water en verwijder het velletjes. Snijd ze vervolgens in stukjes.
  • Doe de tomaat samen met het vlees, de ketjap, de azijn, cabe rawits en het water in de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur sudderen. Voeg ook het salamblaadje toe. Desgewenst kun je nog water en ketjap toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating