Gegrilde perzik met burrata, basilicum en jalapeño

Gegrilde perzik van de bbq

Perzik is het perfecte voorbeeld waarom fruit ook prima gaat op de barbecue. Door perzik te grillen gaan de suikers karamelliseren en dat geeft een geweldige smaak. Ook erg lekker bij bijvoorbeeld roomijs!

Je kan een perzik gehalveerd op de barbecue grillen, maar ook in schijfjes. In dit recept gaan we voor schijfjes. De zoete smaak van perzik gaat echt heel goed samen met de scherpe randjes van de jalapeño. Ook past het super bij de burrata.

Nu kunnen we ons voorstellen dat je niet per se de barbecue wilt aansteken om alleen een perzik een paar minuten te grillen. Dat betekent dat je óf nog een barbecue gerecht moet maken óf je gebruikt een grillpan. Dat kan natuurlijk ook, hoewel de eerste optie natuurlijker aantrekkelijker is.

Gegrilde perzik met burrata, basilicum en jalapeño

Heerlijke zoete gegrilde perzik schijfjes van de barbecue met burrata, basilicumblaadjes en jalapeño. Bestrooid met gerookt zeezout.
Voorbereidingstijd5 min
Kooktijd6 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 4 perziken
  • 2 bakjes burrata
  • basilicumblaadjes
  • 1 jalapeño ontzaad en in kleine reepjes gesneden
  • gerookt zeezout
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de barbecue gereed voor direct grillen. Houd een temperatuur aan van ongeveer 200 °C.
  • Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd ze in schijfjes. Smeer vervolgens één kant van de perziken in met olijfolie.
  • Leg de perziken met de kant waar de olie op zit op de barbecue en gril ze 2-3 minuten. Smeer tegelijkertijd de andere kant in met olie.
  • Draai ze om en gril de andere kant ook nog 2-3 minuten.
  • Haal de perziken van de barbecue en leg ze op een bord of in een schaal. Leg de burrata er in stukjes bovenop. Strooi er wat basilicumblaadjes overheen en de in kleine stukjes gesneden jalapeño.
  • Strooi er vervolgens wat gerookt zeezout overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating