Gegrilde Little Gem in kerrie-olie van de barbecue

Little gem bbq

In de categorie lekker en eenvoudig. Deze gegrilde little gems zijn in een mum van tijd klaar en zijn perfect als bijgerecht.

Een little gem is een mini krop sla, namelijk Romeinse sla. Hoewel ze natuurlijk gewoon gegeten kunnen worden, lenen ze zich perfect voor om te grillen op de barbecue.

We smeren de little gems in met een olie op basis van kerrie. Hoewel de little gems zo klaar zijn, moet de olie toch even intrekken. Ongeveer 4 uur. Hierdoor kunnen de smaken goed in de olie trekken. Houd daar dus rekening mee.

Gegrilde Little Gem in kerrie-olie van de barbecue

Gegrilde little gems van de barbecue dat ingesmeerd is met een olie op basis van kerrie.
Voorbereidingstijd4 uur
Kooktijd5 min
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 2 Little gems

Kerrie-olie

  • 250 ml olijfolie
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gember geraspt of fijngehakt
  • 1 el kerriepoeder

Instructies

  • Doe de olijfolie in een koekenpan en verhit het op matig vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en kerriepoeder toe en bak alles in 3 minuten bruin.
  • Doe het mengels in een hittebestendige kom en laat op kamertemperatuur komen.
  • Doe vervolgens het mengels in een keukenmachine en maal alles fijn. Doe het vervolgens in een kom, dek af met aluminiumfolie en laat het 4 uur op kamertemperatuur trekken.
  • Zeef de olie vervolgens in een andere kom. Of in een afsluitbare fles/pot als je de olie wilt bewaren.
  • Maak de barbecue gereed voor direct grillen.
  • Snijd de little gem doormidden. Smeer beide kanten in met de olie en leg ze op de barbecue. Gril beide kanten 2 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating