Geroosterde venkel met sinaasappel en wijn

Geroosterde venkel met sinaasappel en witte wijn

Omdat er nog niet zoveel groenten tussen de recepten staan gaan we hier wat meer mee variëren. Hierbij geroosterde venkel uit de oven.

Met venkel kun je verschillende kanten op. In dit recept snijden we het in dunne plakjes en besprenkelen we het met witte wijn en sinaasappelsap. Een erg smakelijk en super leuk bijgerecht.

Geroosterde venkel met sinaasappel en witte wijn

Geroosterde en in dunne plakken gesneden venkel uit de oven. Besprenkelt met witte wijn, sinaasappelsap en zout en peper.
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen in dunne plakken gesneden
  • 40 ml witte wijn
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Meng de witte wijn met de rasp en sap van één sinaasappel in een kommetje.
  • Was de venkelknollen en snijd ze in dunne plakjes. Verwijder hiervoor eerst de stelen en snijd een klein stukje van de onderkant. Leg de plakjes vervolgens op bakpapier op een rooster of bakplaat.
  • Besprenkel de plakjes met het mengsel van wijn en sinaasappel. Strooi er wat peper en zout over en besprenkel tenslotte met wat olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C en plaats en rooster de venkel 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating