Gestoofde ossenstaart met pasta

Pasta met gestoofde ossenstaart

Iedereen ken het wel van de ossenstaartsoep. Maar met ossenstaart kun je ook heerlijke stoofgerechten maken. In dit recept gaan we voor een Italiaanse variant.

Ossenstaart is zoals het woord zegt de staart van een rund. Het is vrij stevig en een apart soort vlees. Het is gelatineachtig en omgeven met bot. Door ossenstaart langzaam te stoven wordt het ontzettend mals en valt het van het bot af.

Zorg ervoor dat de ossenstaart al in stukjes zijn gesneden. Probeer daarbij ongeveer gelijke stukken aan te houden.

Gestoofde ossenstaart met pasta

Heerlijk gestoofde ossenstaart met pasta naar Italiaans recept.
Voorbereidingstijd30 min
Kooktijd4 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 1,5 kg ossenstaart in stukjes met bot
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 tak bleekselderij in kleine stukken gesneden
  • 1 wortel in kleine stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 375 ml rode wijn
  • 800 gr Italiaanse tomaten uit blik
  • 3 takjes oregano
  • 1 el rode wijnazijn
  • 500 gr rigatoni
  • Pecorino Romano geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm een scheutje olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en bak alles al roerend 5 minuten tot de groenten wat zachter worden. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe. Schep alles uit de pan en leg het op een bord.
  • Bestrooi de ossenstaart aan alle kanten met zout en peper.
  • Doe nog een klein scheutje olie in de braadpan. Voeg de ossenstaartstukjes in batches toe en bak ze al roerend in 5 minuten bruin. Haal ze uit de pan en voeg de andere batch ossentaart toe.
  • Doe de gebakken groenten en ossenstaart in de pan. Voeg de wijn toe, breng het aan de kook en laat 5-6 minuten koken tot het geheel voor de helft is ingekookt.
  • Voeg de tomaten toe. Breek ze met een roerlepel. Voeg vervolgens de takjes oregano toe en 250 ml water. Voeg naar smaak zout en peper toe en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 3,5 uur stoven tot het vlees van het bot valt.
  • Haal de ossenstaart stukjes uit de pan en verwijder overtollig vet van het vlees. Zodra het vlees iets is afgekoeld verwijd je het vlees van het bot. Leg het vlees vervolgens weer terug in de pan. Voeg de rode wijnazijn toe en en houd het warm.
  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente, giet af en leg het terug in de pan. Meng de pasta met de saus het vlees. Serveer het met de geraspte kaas. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating