Ibérico Rib Fingers van de bbq

Iberico rib fingers bbq

Ibérico rib fingers, als snack vooraf, snack op feestjes of gewoon als hoofdgerecht. Als we ergens gek op zijn, is het wel low en slow varkensvlees van de barbecue. 

Ibérico rib fingers is in principe het vlees wat tussen de botten van spareribs zit. Een voordeel dus voor mensen die niet van kluiven aan bot houden. Doordat het vlees ook los is van het bot, heeft het ook wat minder tijd nodig om gaar en super mals te worden. 

Deze rib fingers komen van het Ibérico varken. Dat is een varkensras uit Spanje dat middels een speciaal dieet van eikels een super mooie marmering en een mooie uitgesproken smaak ontwikkelt. 
Wij hebben de ribfingers lekker low en slow op de smoker gemaakt. Je kunt dit vanzelfsprekend ook super op een normale barbecue of kamado doen. Omdat Iberico van zichzelf al veel smaak heeft, heb je niet veel nodig. Wij hebben onze basis BBQ rub hiervoor gebruikt.

Uit onze shop

Direct rib fingers kopen? Bekijk ons assortiment hieronder.

Vanaf:  24,90

Iberico rib fingers van de bbq

Super malse en smaakvolle Iberico rib fingers van de barbecue.
Voorbereidingstijd2 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 1200 gram Iberico Rib Fingers
  • olijfolie
  • houtsnippers

Voor de basis BBQ rub

  • 50 gr bruine suiker
  • 25 gr paprikapoeder
  • 3 el zwarte peper
  • 1 el zout grof
  • 1 el zout hickory zout of meer grof zout
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 3 tl uienpoeder
  • 3 tl selderijzaadjes
  • 1,5 tl cayennepeper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de dry rub in een kom en meng alles goed door elkaar. Gebruik je handen om de klontjes bruine suiker los te maken.
  • Doe de dry rub in een luchtdichte pot en bewaar het koel en donker.
  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd hierbij een temperatuur aan van c.a 120 graden.
  • Pak een grote kom of schaal waarin je de rib fingers doet. Besprenkel ze wat met olijfolie en smeer ze goed in met de rub.
  • Leg de rib fingers op de BBQ en gaar ze c.a 2,5 uur indirect op 120 graden. Voor een wat meer smokey smaak, kan je wat rookhout aan de kolen toevoegen.
  • Draai het vlees regelmatig om, zodat ze aan alle kanten mooi kleuren.
  • Na 2,5 uur zijn ze zeker gaar en heerlijk mals! Je kunt ze eventueel serveren met bijvoorbeeld een tzatziki sausje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating