Knolselderij friet uit de oven

Knolselderij friet

Zoek je nog een leuk, lekker en gezond bijgerecht? Dan moet je zeker deze knolselderij frietjes maken. Naast dat ze super lekker zijn, zijn ze ook nog eens gezond. Hieronder lees je hoe je in een paar simpele stappen deze heerlijke knolselderij frietjes maakt.

Op deze manier kun je ook wat vaker aardappelproducten vermijden. Geen zin om gezonde friet met mayonaise ongezond te maken? Pak dan wat yoghurt, knijp er een knoflookteentje in uit en voeg wat fijngesneden munt toe. Dan heb je een heerlijk frisse saus bij deze healthy frietjes!

Knolselderij friet uit de oven

Een super easy gerecht waarbij je de knolselderij in frietjes snijdt, kruidt en bakt in de oven.
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd40 min
Porties: 2 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • knolselderij 1 knolselderij is genoeg voor 2 personen
  • 2 teentjes tenen knoflook
  • 2 el Jonnie Boer funghi trifolati kruiden
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1-2 cm dik. Snijd hier vervolgens reepjes van 2 cm breed van.
  • Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
  • Kook de reepjes ongeveer 2 minuten en giet het vervolgens af in een vergiet.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Doe de reepjes knolselderij in een schaal en voeg twee geperste tenen knoflook toe, de Jonnie Boer kruiden, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout. Mix het geheel goed door elkaar.
  • Pak een bakplaat en verspreid de knolselderij hierover.
  • Doe de knolselderij 20 min in de oven op 225 graden.
  • Zet hierna de oven op grillstand en grill de knolselderij in ongeveer 10 min tot ze mooi knapperig zijn. Draai de knolselderij af en toe om, zodat alle kanten lekker knapperig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating