Mediterraanse kippenpoten (bbq of oven)

Kippenpoot van de bbq

Een kippenpoot op zijn tijd is heerlijk. Vooral als het lekker krokant is met een knapperig vel. Dit recept hieronder valt in de categorie eenvoudig. Maar ook van eenvoudige gerechten kun je genieten.

De kippenpoten bereiden

De kippenpoten kun je zowel op de barbecue als in de oven bereiden. Voor beide geldt hetzelfde; 50 minuten op 180 ℃.

Toch zit er wel een klein verschil in smaak. Bij de bereiding op de barbecue krijg je meer een rooksmaak in de kippenpoten. Dat komt mede door de houtsnippers die we op de kolen gooien.

In dit recept gaan we voor een mediterraanse dry rub. We gebruiken de rub hier voor kippenbouten, maar je kan het ook gebruiken voor een hele kip op de barbecue. Voordat we de rub gaan gebruiken, besprenkelen we de kippenpoten met een klein beetje olie. Dan blijven de kruiden goed plakken.

Kippenpoten kruiden
Kippenpoten kruiden met de dry rub
Kippenpoten bbq
Kippenpoten indirect garen op de barbecue

Mediterraanse kippenpoot van de barbecue

Heerlijke crunchy kippenpoot in een mediterraanse dry rub langzaam gegaard op de barbecue .
Voorbereidingstijd5 min
Kooktijd50 min
Porties: 2 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • handje houtsnippers hickory of smaak naar keuze
  • olijfolie

Mediterraanse dry rub

  • 3 eetlepel rozemarijn gedroogd
  • 2 eetlepel salie gedroogd
  • 2 eetlepel oregano gedroogd
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 eetlepel zeezout grof
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 theelepen pimentón gerookt paprikapoeder

Instructies

De dry rub maken

  • Doe alle ingrediënten voor de mediterraanse dry rub in een kom en meng het geheel goed door elkaar.

Kippenpoten voorbereiden

  • Dep de kippenpoten droog met keukenpapier. Besprenkel ze vervolgens met een klein scheutje olijfolie. Hierdoor blijft het kruidenmengsel goed aan het vlees zitten. Wrijf de dry rub aan beide kanten van de poten. De de kippenpoten af met aluminiumfolie en laat ze 4 uur marineren.

Kippenpoten bereiden

  • Maak de barbecue klaar voor indirect grillen. Houd hierbij een temperatuur aan van ongeveer 180 °C.
  • Leg een handje houtsnipper in een bak met water en laat ze 10 minuten weken. Laat ze daarna uitlekken.
  • Strooi de houtsnippers op de kolen als de barbecue op temperatuur is. Plaats vervolgens de kippenpoten op het rooster en laat ze 50 minuten indirect garen. De kippenpoten zijn dan in principe klaar. Wil je toch de temperatuur willen meten, houd dan een kerntemperatuur aan van 75°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating