Pad thai saus zelf maken

pad thai saus

Pad thai is een klassiek Thais gerecht dat je in combinatie met rijstnoedels eet. De typische pikante smaak van de pad thai is een favoriet in Thailand. Je hoeft echt geen kant-en-klare pad thai-saus meer te kopen, want zelf een pad thai-saus maken lukt je in een handomdraai.

Wat is pad thai saus?

Het pad thai-sausje is het belangrijkste onderdeel van een goede pad thai. Het bestaat uit vier belangrijke basiselementen: zout, zoet, zuur en pittig. Het is een mengsel dat gemaak wordt van: vissaus voor zout, palmsuiker (bruine suiker of honing) voor zoet, tamarinde (of citroensap) voor zuur en water. Gedroogde chili of chilipoeder geven de saus een lekkere pittige smaak.

De saus wordt van tevoren bereid zodat hij alvast klaar staat. Nadat de ingrediënten voor de pad thai en de rijstnoedels samen in een wok zijn roergebakken, wordt het pikante sausje toegevoegd. De pad thai is klaar wanneer de saus goed is opgenomen door het geheel.

Met dit recept heb je in een handomdraai een overheerlijke en authentieke Aziatische maaltijd op tafel.

Geen beoordelingen

Pad thai saus zelf maken

In een handomdraai een heerlijke pad thai saus op tafel.
Kooktijd5 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 4 el tamarinde
  • 80 ml vissaus
  • 80 gr palmsuiker of bruine suiker
  • 160 ml kippenbouillon
  • 30 ml soja
  • 1 tl sriracha hoe meer, hoe pittiger
  • snufje witte peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in kom en roer alles goed door elkaar. Voeg naar smaak witte peper toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating