Bavette chimichurri

Bavette chimichurri saus

Een bavette is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe. Hier vind je meer informatie…
Lees meer
Biefstuk Loetje Bali

Biefstuk “Loetje” Bali

Wat ooit begon als café in 1977 is inmiddels uitgegroeid tot een imperium met restaurants door heel het land. Loetje is inmiddels bij het grote publiek bekend en dat is…
Lees meer
Flat iron steak Asian style

Flat Iron Steak in een Aziatische marinade

De flat iron steak, ook wel sukade, is een mals en sappig stuk vlees. Het komt uit de schouder van het rund. De mooie vetmarmering in het vlees zorgt voor…
Lees meer
Hele kip met harissa van de bbq

Marokkaanse kip met harissa (van de bbq)

Houd je van pittig, dan is dit recept zeker voor jou. De marinade met Marokkaanse specerijen en de harissa saus zijn beide voorzien van pittige ingrediënten, maar zorgt voor een…
Lees meer
Chinese spareribs met barbecuesaus

Beijingse barbecuesaus

Deze zoet-pittige barbecuesaus is heerlijk bij spareribs. Door de hoisinsaus en de honing is het zoet, nootachtig door de sesamolie en pittig door de Sriracha. Beijingse barbecuesaus Voorbereidingstijd10 min Porties:…
Lees meer
5-4-3-2-1 Dry Rub

5-4-3-2-1 Dry Rub

Dit is een super eenvoudig te maken dry rub en heerlijk bij verschillende vleessoorten, zoals varkensvlees en eend. De dry rub heet 5-4-3-2-1, omdat dit staat voor het aantal scheppen…
Lees meer
Chinese spareribs met barbecuesaus

Chinese spareribs met Beijingse barbecuesaus

Dit gerecht heb ik van Steven Raichlen. Schrik niet van het zwarte uiterlijk. De spareribs zijn niet verbrand. Dit komt door de barbecuesaus. Het is een heerlijk recept waar zoet…
Lees meer
Harissa saus zelf maken

Harissa saus zelf maken

Harissa is een bekende Marokkaanse pittige saus. Het is heerlijk bij kipgerechten.…
Lees meer
Pittige garnalen van de bbq

Pittige garnalen van de barbecue

Dit gerecht is super simpel. Makkelijk te bereiden en in 10 minuten klaar. Heerlijk als bijgerecht op tafel. We hebben pikante gerookte paprikapoeder eraan toegevoegd voor een lekker pittig randje.…
Lees meer
Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst (bbq of oven)

Dit gerecht brengt een smaak naar boven die je niet verwacht. Het is echt een super lekker gerecht dat ook nog eenvoudig te maken is. Het ziet er ingewikkeld uit,…
Lees meer