Pappardelle al Ragu di Cinghiale (pasta met wild zwijn)

Pappardelle al ragu di cinghiale

Inmiddels zijn we weer een paar dagen thuis van onze rondreis door de Toscane. Werkelijk waar een paradijs voor de Bourgondiër. Wat een culinair genot!

Veel van wat je hier eet en drinkt wordt lokaal geproduceerd. Boek je een agriturismo, dan is de kans groot dat je groenten en wijn uit de nabij gelegen velden consumeert.

Zoals een echte Bourgondiër betaamt hebben wij onszelf flink vertroeteld met antipasti, de vele soorten pasta’s en de nodige wijntjes. We hebben goed voor onszelf gezorgd.

Eén van die pastagerechten is Pappardelle al Ragu di Cinghiale. Cinghiale is wild zwijn, dus ook wel pasta met wild zwijn. Een klassiek Toscaans gerecht waar wij helemaal vrolijk van werden. Dit moesten we thuis ook maken.

Pappardelle al Ragu di Cinghial
Pappardelle al Ragu di Cinghiale (pasta met wild zwijn)

Nu kunnen we het ons voorstellen dat je niet zomaar wild zwijn voorhanden hebt. Je zou het dan ook kunnen vervangen door procureur. En de pappardelle eventueel door tagliatelle. Check hieronder het recept.

Pappardelle al Ragu di Cinghiale (pasta met wild zwijn)

Een klassiek Toscaans gerecht van pasta met wild zwijn.
Voorbereidingstijd3 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 500 gr wild zwijn nek
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 wortel in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 150 ml rode wijn
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 150 ml runderbouillon
  • 4 takjes tijm
  • 6 jeneverbessen
  • 400 gr pappardelle
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ze 8 minuten totdat ze zacht zijn.
  • Haal de groenten uit de pan en schep het op een bord.
  • Doe een eetlepel olie in de pan en bak het vlees in de pan op halfhoog vuur ongeveer 6 minuten tot het bruin kleurt.
  • Voeg de groenten toe aan het vlees en giet de rode wijn erbij. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 6 minuten koken tot de wijn met de helft is ingekookt.
  • Voeg de tomatenblokjes, tijm, bouillon en jeneverbessen toe. Breng het aan de kook, doe de deksel op pan en laat het op laag vuur 1,5 uur sudderen.
  • Haal de deksel van de pan en laat het nog een keer 1,5 uur sudderen op laag vuur. De bedoeling is dat het vlees uit elkaar valt en de saus indikt. Trek het vlees met een vork uit elkaar en verwijder de tijm en de bessen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Kook de pappardelle volgens de verpakking. Giet af en bewaar het kookvocht.
  • Voeg de pappardelle toe aan de saus en meng het geheel. Voeg desgewenst nog wat kookvocht toe.
  • Doe de pasta op een bord en bestrooi het met Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating