Pulled Pork Bulgogi (Korean Style)

Pulled Pork bulgogi

Wat een smaaksensatie is deze pulled pork! De rooksmaak van de barbecue samen met het zoete, zoute en nootachtige van de bulgogi saus. Je hebt even de tijd nodig, maar het is het wachten dubbel en dwars waard. Super lekker!

Bulgogi is een Koreaans gerecht en betekent gemarineerd en gegrild rundvlees. Het wordt vaak gebruikt voor het marineren van ribeye en short ribs. Hoewel het dus eigenlijk gebruikt wordt als marinade, gebruiken wij het als saus. Hiervoor verwarmen we de saus in een pan tot het iets is ingedikt.

Pulled pork marineren
Procureur gemarineerd met gochujang

Hoewel het wat tijd kost, is het geen moeilijk recept. De procureur smeren we in met gochujang. Dat is een pasta van rode chilipeper en gefermenteerde sojabonen, die we eerder al gebruikten voor de gegrilde groene asperges. Het geeft een pittig tintje aan het vlees. Vervolgens laten we het een vlees 24 uur marineren.

Het is afhankelijk van de grootte van het vlees hoelang je het moet garen. Wij hadden een stuk van 2,5 kg en dan ben je al gauw 12-14 uur kwijt. Heb je een stuk van 1 kg, dan duurt het ongeveer 6-7 uur.

We serveren de pulled pork met coleslaw. We hebben er bewust geen saus bij gebruikt, omdat het vlees al wordt overgoten met de bulgogi saus en in de coleslaw zit ook al mayonaise.

Verder gebruiken we kleine Turkse broodjes, omdat deze gewoon super lekker zijn. Ze zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook gewoon brioche broodjes gebruiken.

Uit onze shop

Direct procureur kopen? Bekijk ons assortiment hieronder.

 1,95
Vanaf:  5,68
 10,60
Uitverkocht
 38,59

Pulled Pork Bulgogi

Koreaanse Pulled Pork met een heerlijke bulgogi saus.
Voorbereidingstijd1 d
Kooktijd1 d
Rusttijd45 min
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 2,5 kg Procureur
  • 4 el gochujang
  • botersla
  • kleine Turkse broodjes
  • houtsnippers hickory

Bulgogi saus

  • 250 ml sojasaus
  • 150 ml sesamolie
  • 125 gr suiker
  • 150 ml sake of droge sherry
  • 10 teentjes knoflook fijngesneden
  • 10 lente-uien witte en groene deel
  • 3 el sesamzaad geroosterd
  • 3 el gember geraspt
  • 3 tl gochugaru of pittige paprikapoeder
  • 1,5 el zwarte peper
  • 3 Aziatische peren geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes

Coleslaw

  • 160 gr mayonaise
  • 160 gr appelazijn
  • 200 gr rode kool julienne gesneden (dunne lange reepjes)
  • 200 gr witte kool julienne gesneden
  • 2 appel julienne gesneden
  • 2 rode ui fijngesneden

Instructies

  • Dep de procureur droog met keukenpapier. Leg het vervolgens in een overschaal en smeer alle kanten van de procureur in met gochujang. Dek af met aluminiumfolie en laat 12-24 uur marineren in de koelkast.
  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd een temperatuur aan van ongeveer 100 °C. Leg ondertussen een handje houtsnippers in een bakje met water en laat 10 minuten weken. Laat het vervolgens uitlekken.
  • Als de barbecue op temperatuur is gooi je de houtsnippers op de kolen. Leg het vlees op het rooster en laat langzaam garen tot een temperatuur van 70 °C. Dit zal even duren en het waarschijnlijk zul je een keer de kolen moeten bijvullen.
  • Als de het vlees een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt pak je het in met aluminiumfolie. Maak hiervoor een kruis. Leg een strook aluminiumfolie horizontaal en leg een andere strook hier verticaal op. Leg het vlees in het midden en pak het in. Leg de procureur vervolgens weer terug op de barbecue. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van ongeveer 92 °C.
  • Maak ondertussen de saus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een keukenmachine en maal alles fijn. Doe het vervolgens in een sauspan op middelhoog vuur. Draai naar matig vuur als het begint te koken. Laat het ongeveer een kwartier sudderen. Het is de bedoeling dat de saus wat indikt. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
  • Haal het vlees van de barbecue als het een kerntemperatuur van 92 °C heeft bereikt en het vlees mals aanvoelt. Is dat niet zo, laat het dan nog tot een paar graden doorgaren. Vouw het aluminiumfolie los aan de boven kan los en laat 10 minuten. Hierdoor kan wat lucht ontsnappen, doe je dit niet dan gaart het vlees nog te veel door.
  • Vouw het aluminiumfolie vervolgens weer dicht en laat het vlees 30 minuten rusten.
  • Maak ondertussen de coleslaw. Meng hiervoor de mayonasie en de appelazijn in een grote schaal en roer tot een sausje. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg vervolgens de rode kool, witte kool, appel en rode ui toe en meng alles goed door elkaar.
  • Bak ondertussen de broodjes af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
  • Trek het vlees los met vleesklauwen of twee grote vorken. Schep er vervolgens de saus overheen en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderkant met botersla. Schep er dan het vlees op, de coleslaw en de bovenkant van het broodje. Of beleg zoals je zelf wilt. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating