Roodbaars met miso

Roodbaars met miso en soja

Dat je met miso verschillende kanten op kunt hebben we al laten zien met de hasselbackpompoen en de bavette met miso. Na groente en vlees is het nu dus tijd voor vis. In dit geval roodbaars, maar het kan ook prima met kabeljauw of zeebaars.

Door de marinade wordt de vis super zacht van binnen en krijg het een krokant korstje. Het geeft een zoet zoute smaak aan de vis. Een super combinatie dus!

Roodbaars met miso

Heerlijk gemarineerde roodbaars met miso uit de oven.
Voorbereidingstijd6 uur
Kooktijd15 min
Porties: 2 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 2 roodbaarsfilet
  • 2 el miso witte miso
  • 2 el mirin
  • 1 el sake
  • 1 bosui

Instructies

  • Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier.
  • Meng in een kleine ovenschaal de miso, mirin en sake. Roer goed door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
  • Leg de roodbaarsfilets in de ovenschaal en wrijf beide kanten goed in met de marinade. Laat een nacht marineren.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Haal de filets uit de marinade en wrijf met je vingers de marinade er helemaal vanaf. Zorg dat alle miso er van af is, anders brandt het aan in de oven.
  • Leg de filets in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten. Serveer de filets met de bosui.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating