Spitskool van de barbecue met mosterd en sambal

Spitskool bbq

Ook groenten doen het goed op de barbecue. Spitskool is hier een leuk voorbeeld van.

We hebben deze spitskool ingesmeerd met grove mosterd en sambal. Vervolgens besprenkeld met wat truffelolie en bestrooid met wat peper en zout. That’s it. Simpel, maar een heel lekker bijgerecht.

Vervolgens garen we de spitskool 45 minuten indirect op de barbecue. Zo wordt het iets slapper en lekker knapperig. Het buitenste blad kan wat verbanden, dus dat kun je verwijderen.

Liever in de oven? Dat kan. Houd dan ook 45 minuten en 150 graden aan.

Spitskool van de barbecue met mosterd en sambal

Langzaam gegaarde spitskool van de barbecue. Ingesmeerd met mosterd en sambal en besprenkeld met truffelolie.
Voorbereidingstijd5 min
Kooktijd45 min
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • grove mosterd
  • sambal
  • truffelolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd een werktemperatuur aan van ongeveer 150 °C.
  • Was de spitskool en snijd het in 4 kwarten. Snijd de stronk eruit. Dat is het harde stuk onderaan in het midden. Het buitenste blad laten we zitten. Dit kan wat gaan verbanden en halen we er naderhand af.
  • Schep de mosterd over de delen en smeer het met een mes uit. Doe hetzelfde met de sambal.
  • Besprenkel de spitskool met truffelolie en bestrooi ze met wat zout en peper.
  • Leg ze op het rooster van de barbecue en laat ze 45 minuten indirect garen.
  • Haal de spitskool van de barbecue en verwijder het buitenste blad. Serveer ze verder als hele kwarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating