Thaise gele curry met bloemkool en kikkererwten

Thaise Gele Curry

Zoals er geen vastomlijnde recepten zijn voor currypasta en iedere familie in Thailand er zijn eigen recept op nahoudt, zo is het ook met de curry zelf. Laat je dus niet teveel leiden door het recept en durf te variëren.

Deze vegetarische, Thaise gele curry krijgt extra smaak door het stevig bakken van de bloemkoolroosjes met de currypasta. Het is rijk gevuld met kikkererwten en wordt helemaal bijzonder door er op het einde hardgekookte eieren aan toe te voegen.

Bloemkool
Bloemkool bakken

Ben je geen fan van kokosmelk, vervang dit dan eventueel door plantaardige kookroom of groentebouillon.

Thaise Gele Curry
Thaise Gele Curry

Hoe smaakt Thaise gele curry?

Voor deze curry maakten we zelf de gele currypasta. Er wordt vaak gezegd dat gele curry het mildste is van de drie bekende Thaise curry’s: rode, gele en groene. Dat ligt helemaal aan de hoeveelheid pepers die je gebruikt.

In deze gele curry gebruiken we de kleine rode rawit-pepers, ben daar voorzichtig mee, die zijn heel heet. Wat deze Thaise gele curry zo specifiek maakt, is dat de sjalot, de knoflook en de gember eerst gepoft worden, dat maakt het veel milder. De specifieke gele kleur komt

Bekijk ook onze andere Thaise curry’s:

Geen beoordelingen

Thaise Gele Curry

Een heerlijke vegetarische Thaise gele curry met bloemkool, kikkererwten en gekookte eieren
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd15 min
Porties: 4 personen
Opslaan

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 el gele currypasta
  • 1 kleine bloemkool
  • 300 gram uitgelekte kikkererwten
  • 3 dl kokosmelk
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 el fijngesneden koriander
  • scheutje zonnebloemolie
  • peper versgemalen
  • zout

Instructies

  • Breng in een ruime pan water aan de kook en kook er de basmatirijst in volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat goed uitwasemen.
  • Maak ondertussen de de bloemkool schoon en snijd in fijne roosjes.
  • Verwarm in een ruime hapjespan een scheutje zonnebloemolie en bak er op middelhoog vuur de bloemkoolroosjes in tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de currypasta toe en laat even meebakken. Wil je het wat pittiger hebben, gebruik dan meer currypasta.
  • Blus de pan af met de kokosmelk en laat het geheel op een laag pitje ongeveer 12 minuten smoren.
  • Pel ondertussen de hardgekookte eieren en snijd doormidden.
  • Controleer met een mesje of de bloemkoolroosjes al beetgaar zijn. Laat anders nog even stoven.
  • Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Schep er de koriander doorheen en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en wat versgemalen peper.
  • Leg er de hardgekookte eieren op en schep er een beetje van de saus overheen, zodat ze ook goed warm worden.
  • Serveer de curry met de basmatirijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating