Thaise rode curry met kip en groenten

Thaise rode curry

Thaise rode curry bevat niet alleen volle Thaise smaken, maar het ruikt ook nog eens heerlijk. De romige rode curry saus is zo goed, dat alles er eigenlijk lekker in smaakt.

Dit gerecht maak je binnen 30 minuten. Je kunt kant-en-klare pasta kopen, maar het is natuurlijk leuker om zelf Thaise rode curry pasta te maken.

Hoe smaakt Thaise rode curry?

Net als de meeste Aziatische curry’s, heeft de Thaise rode curry mooie diepe smaken. De smaak van de saus is een beetje complex. Dat komt door de verschillende ingrediënten van de pasta, die vervolgens wordt aangemaakt met bouillon en kokosmelk. Het is een volle saus met zoete en pikante tinten.

De garnalenpasta en de vissaus die in de pasta zitten zorgen voor de umami-smaak. Daarentegen is de vissmaak zeker niet overheersend.

In tegenstelling tot wat de meesten denken, is Thaise rode curry helemaal niet zo pittig. Er gaan inderdaad wel wat pepertjes in, maar het is eerder mild van smaak. Groene curry daarentegen is veel pittiger.

Welke groenten gebruik je in de curry?

Met deze curry kun je eigenlijk best wel losgaan. Je kunt er allerlei soorten groenten in doen. Wij gingen voor aubergine, paksoi en paprika. Maar je kunt ook sperziebonen gebruiken of lychees.

Serveer de curry met jasmijnrijst, basmati of gebakken rijst.

Geen beoordelingen

Thaise rode curry met kip en groenten

Heerlijke Thaise rode curry met kip en groenten.
Porties: 4 personen
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 70 gr rode curry pasta https://www.cultiviz.nl/recepten/thaise-rode-curry-pasta-maken/
  • 500 gr kippendijen in kleine blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2,5 el vissaus
  • 2,5 el palmsuiker (of lichtebruine bastardsuiker)
  • 1 aubergine in kleine blokjes
  • 1 paksoi in stukjes van 1 cm
  • 100 gr ananas stukjes uit blik
  • 5 limoenblaadjes kaffir (fijngehakt)
  • 250 gr jasmijnrijst

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit olie in een wok op matig vuur en bak de currypasta 1-2 minuten tot het flink geurt.
  • Doe er de stukjes kip bij en roerbak ze 4-5 minuten.
  • Giet er de kokosmelk bij en laat 2-3 minuten koken. Giet er dan de bouillon bij en laat 3-4 minuten koken.
  • Voeg de vissaus, suiker, aubergine, paksoi, ananas en limoenblaadjes toe en laat het geheel 5 minuten koken.
  • Serveer samen met de rijst. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating